Werkwijze KunstPakt

Met KunstPakt beginnen we bij de vraag van de school, die past binnen een van de centrale thema's: Plezier in taal, Burgerschap en Vakmanschap. Deze zijn altijd gekoppeld aan kansengelijkheid en inbedding van cultuuronderwijs in het curriculum. Het zijn urgente en actuele thema's voor zowel het onderwijs als de stad. Vervolgens worden scholen gematcht met culturele partners, waarna ze in Proeftuinen samen tot een op maat gemaakt cultuurprogramma komen. In deze periode doen naast het basis-, en speciaal onderwijs ook het voortgezet onderwijs en mbo scholen mee.

Daarnaast is het van belang dat leerlingen die op school enthousiast zijn geworden over een bepaalde artistieke discipline, de mogelijkheid hebben om hun talent ook na school verder te ontwikkelen. We willen deze leerlingen dan ook helpen om in hun vrije tijd, het liefst met aanbieders in de wijk, een volgende stap in hun persoonlijke en creatieve ontwikkeling te zetten.

Welkom op onze website!