Training - Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs

Ben je geïnteresseerd in werken met kinderen in het (voortgezet) speciaal onderwijs? En ben je een (kunst/museum)docent die ervaring heeft met lessen ontwerpen en geven in het reguliere onderwijs? Dan is deze training iets voor jou. In zes bijeenkomsten leer je hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en ontwerp je een lessenserie die je tijdens een korte stage in de praktijk brengt. Je krijgt informatie over de verschillende doelgroepen in het speciaal onderwijs, over specifieke docentvaardigheden die je nodig hebt en je loopt kort stage. Je wordt begeleid door een cultuurdocent met veel ervaring in het speciaal onderwijs.

Na afloop van de training heb je praktijkervaring in het speciaal onderwijs opgedaan, kan je lessen ontwerpen die aansluiten bij de doelgroep en heb je geleerd hoe je kan differentiëren tijdens je lessen. Je krijgt na afronding een bewijs van deelname.

De training is ontwikkeld door Plein C en Stichting Tamino. En wordt mede mogelijk gemaakt door: Cultuureducatie met Kwaliteit en Gemeente Rotterdam.

Instapeisen

• je hebt een afgeronde kunstvakopleiding of aantoonbare ervaring als kunstvakdocent
  • je hebt ruime ervaring met lesgeven aan groepen in het onderwijs
  • je hebt ervaring met het zelf ontwerpen van lessen
  • je hebt een sterke persoonlijke motivatie om te werken met kinderen in het speciaal onderwijs
    een intakegesprek met een consulent van KCR

Thema’s

structuur en organisatie in het speciaal onderwijs
de plaats van cultuur in het speciaal onderwijs
verschillende soorten gedragsstoornissen
klassenmanagement en specifieke docentvaardigheden voor het speciaal onderwijs

Tijdsinvestering

bijeenkomsten: 17 uur, kennismaking i.v.m. stage: 2 uur, stagelessen: 6 uur, 58 uur zelfstudie en huiswerkopdrachten.

Interesse in deze training?

Neem contact op met onze consulenten. Deze training wordt gegeven op aanvraag bij genoeg animo.

Welkom op onze website!