Summerschool 2018

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert elk jaar de KCR Summerschool. De Summerschool biedt een inspirerende aftrap van het nieuwe schooljaar. Als vanouds weer met lezingen, presentaties, workshops en de beruchte netwerklunch en afsluitborrel. Een mooi moment om bij te praten, de vakantie goed af te sluiten en om weer energie, inspiratie en nieuwe contacten op te doen. Bedoeld voor iedereen die werkt op het snijvlak van onderwijs en cultuur.

 
Dit jaar is er keuze uit negen presentaties, waarvan iedereen er twee kan kiezen. De onderwerpen zijn onder meer CmK010, Virtual Reality in cultuuronderwijs, Buzz010 en de Digitale Scheurkalender Zuid Holland. Bij het inschrijven kun je meteen kiezen voor de presentaties die het best aansluiten bij je interesses en werkgebied.


De openingslezing wordt verzorgd door onderzoeks- en onderwijsjournalist Anja Vink. Zij schrijft al twintig jaar over kansenongelijkheid in het onderwijs. En speciaal voor de gelegenheid maakt Rotterdamse theatermaker Rajae el Mouhandiz een afsluitende presentatie rondom het thema 'vier de chaos, koester de orde!'. 

De Summerschool plaatst een spotlight op activiteiten die een opvallend en onderzoekend karakter hebben en biedt tevens nieuw perspectief. Benieuwd? Lees de opbrengsten van de Summerschool 2017 en 2018 bij KCR Vertelt.


Hieronder vind je het programma van de Summerschool 2018. Bekijk het en selecteer jouw favorieten! Heb je vragen of opmerkingen over de Summerschool 2018? Mail ze dan naar Sophie Herbergs.