Programma WIRED 2020

Vier nieuwe scholen

WIRED zet ook in 2020 weer vier Rotterdamse scholen op z'n kop!

HPC Zuidwijk in Charlois (13 februari), Penta College Rozenburg (1 april), Vrije School de Kaap (26 mei) op Katendrecht en Melanchthon Kralingen (5 juni). 

 

Liefde voor HPC Zuidwijk op donderdag 13 februari


HPC staat voor 'Het Praktijk College'. Praktijkonderwijs is voortgezet onderwijs voor leerlingen die beter leren door gelijk aan de slag te gaan, dan door boeken te bestuderen. De klassen bij HPC Zuidwijk zijn klein (+/- 14 leerlingen), waardoor de mentor veel aandacht aan individuele leerlingen kan besteden. Deze kleinschalige, persoonlijke aanpak is belangrijk voor de school, dus die gaan we ook bij WIRED terugzien. 

De timing is goed: 13 februari valt middenin de Week van de Liefde, en het is natuurlijk bijna Valentijnsdag. Een mooie aanleiding om 'liefde' als thema centraal te zetten. Liefde voor je familie, liefde voor je stad, liefde voor je school én liefde voor kunst en cultuur natuurlijk.  Samen met de school is er gekozen voor de volgende centrale vraag: "Hoe kun je leerlingen en docenten liefde voor kunst en cultuur laten ontdekken en ervaren?"

HPC Zuidwijk staat in Charlois. Nog wel! Want binnenkort gaan ze verhuizen. WIRED komt dus terecht in een gebouw waar langzaam afscheid van genomen wordt. Dit biedt mooie kansen: er mag tijdens WIRED een muur door de leerlingen beschilderd worden. Zo zetten zij een eigen, kunstzinnige stempel op de school. Na een energieke kickstart in de aula volgen workshops in allerlei lokalen. Daarna komt alles en iedereen weer samen voor een afsluitend feest. 

Met partners zoals SKVR, Rewriters 010, Stichting Echt, RAik, Productiehuis Flow en Digital Playground maken we er een liefdevolle dag van! De dag wordt geopend door host Swendeline Ersilia. 

Het programma voor de volgende edities volgt snel!