6 mrt - Debatmeester. Neem een sprong in het verdiepen #1 BlueCity

UITVERKOCHT

Waar: BlueCity
Wanneer: 6 mrt 16:30-20:30
Wie: Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR)
Voor wie: Professionals/geïnteresseerden in Primair Onderwijs, Professionals/geïnteresseerden in Voortgezet Onderwijs, Professionals/geïnteresseerden in Culturele Instellingen

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) presenteert op 6 en 27 maart 'Debatmeester'. Twee culturele talkshows boordevol inspiratie over de stad als bron van (cultuur)onderwijs. We gaan de klas uit en de stad in!

Wat kun je verwachten?
Een talkshow op een unieke locatie in de stad, waarin we recente ontwikkelingen in het Rotterdamse cultuuronderwijs bespreken. Met gasten die er toe doen, verrassende tafelgenoten, lekker eten en actuele en prangende vragen op het menu. Laat je deze avonden onderdompelen, schuif aan en eet mee. Gastheer Joris Lutz wordt geflankeerd door side-kick Maame Hammond en Swendeline Ersilia.

Waar gaat het over?
De klas uit en de stad in. Maar wat heeft de stad te bieden aan kinderen en jongeren en wat hebben zij op hun beurt de stad te bieden? Hoe inspireren we leerlingen om in een andere wereld te stappen? Of zoals leerling Elaysha zei: ‘Kunst heeft mij geleerd dat ik grotere sprongen kan maken dan ik zelf dacht.’ Hoe zorgen we ervoor dat álle Rotterdamse leerlingen die sprong kunnen maken?

Voor wie is het?
Schoolbesturen, directeuren en leraren, educatoren, studenten pabo’s, studenten en docenten HBO , politici, ambtenaren, beleidsmakers, cultuurscouts en andere mensen die de stad een warm hart toedragen.

Wil je nog naar Debatmeester op 27 maart? Klik hiernaast voor meer informatie.

Programma 6 maart
Voormalig stadsdichter Derek Otte opent de avond met een sprong in het verdiepen. Yolande de Beer heeft met haar team het Marnix Gymnasium doen uitgroeien tot het meest gemengde gymnasium van de stad. Hoe is dat gegaan en wat doet dat met de school? Zangeres Sabrina Starke vertelt over de weg die zij heeft afgelegd als muzikant en over haar liefde voor de superdiversiteit van Rotterdam. En in woord en beeld: de ervaringen van leraren en leerlingen die het hebben aangedurfd om drempels over te gaan, de stad in. Om 19.00 uur zetten we het gesprek voort aan tafel met een maaltijd.

Productinformatie

Vraag