16 mrt - Gratis kennismakingsprogramma Powermask - Wereldmuseum

Waar: Wereldmuseum
Wanneer: 16 maart

Voor wie: primair (groepen 5 t/m 8) en voortgezet onderwijs

 

Over de hele wereld maken en dragen mensen maskers. Maar waarom doen mensen dat? En wat is een masker eigenlijk? Tijdens het programma worden kinderen uitgenodigd na te denken over deze vragen. Het programma vertrekt bij het oudste masker ter wereld dat lijkt op een smiley en vertelt ook een scheppingsverhaal van de Iroquios gemeenschap uit Noord-Amerika.

 

De aanpak van het programma kenmerkt zich door het scheppen van ruimte om kinderen zelf te laten onderzoeken en hun ontdekkingen met elkaar te delen. Ze ontdekken verschillende functies van het masker: feesten, eeuwenoude rituelen, bescherming, maskers in de mode en kunst, en nog veel meer!

 

Het programma is ervaringsgericht en bevat zowel informatieve, receptieve, reflectieve als actieve componenten. Met eenvoudige materialen maken kinderen tijdens deze les zelf een masker als uitdrukking van hun eigen identiteit. Geschikt voor groep 5 t/m 8 en alle groepen VO. 

 

Wanneer?

Vrijdag 16 maart. Het programma kan geboekt worden om: 9.30-11.00 uur, 11.00-12.30 uur en 13.00-14.30 uur.

Max. 30 leerlingen per ronde. Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijving op volgorde van binnenkomst. Per school kan maximaal 1 klas deelnemen.

 

Aanmelden voor het kennismakingsprogramma? Stuur dan een mail naar educatie@wereldmuseum.nl.

 

Bekijk hier de website voor meer informatie over onderwijs in het Wereldmuseum.

Productinformatie

Vraag
Perspectieven
Persoonsvorming
Week
12 t/m 18 maart
Vorm
Aan de Slag