15 mrt - Research meeting Dr. Bjorn Wansink

Waar: Center for Historical Culture, Erasmus Universiteit Rotterdam
Wanneer: 15 maart
Voor wie: docenten voortgezet onderwijs, beleidsmedewerkers, directeuren onderwijs en culturele instellingen en educatoren culturele instellingen


Op 15 maart organiseert het Centre for Historical Culture (CHC) een research meeting met Bjorn Wansink over lesgeven in multiperspectiviteit in geschiedenisonderwijs.

 

Over het onderzoek

Dr. Wansink zijn studie rapporteert de benadering van vijf Nederlandse deskundige geschiedenisleraren binnen multiperspectiviteit in drie ontworpen lessen en hun onderliggende overwegingen voor het aanpakken van de perspectieven van proefpersonen in verschillende lagen. De lessen behandelden drie onderwerpen die variëren in morele gevoeligheid (de Nederlandse opstand, de slavernij en de holocaust). Na het observeren en filmen van de lessen, zijn de leerkrachten geïnterviewd. De lessen zijn geanalyseerd met behulp van een theoretisch raamwerk, waarin drie verschillende temporele lagen van perspectieven zijn onderscheiden, met elk met zijn eigen educatieve functie.

 

Over Dr. Bjorn Wansinik

Dr. Bjorn Wansink is assistent-professor Education & Pedagogy, Department of Education, Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn: culturele diversiteit, geschiedenis, conflicterende epistemische culturen, epistemologie, lerarenopleiding, kritisch denken, multiperspectiviteit en omgaan met controversiële kwesties. Zijn wetenschappelijke werk is gepubliceerd in het onderwijs voor docenten en onderwijzers, The Journal of Curriculum Studies, Research in Social Education, International Journal of Educational Research en Teaching History.

 

Wanneer?

15 maart, 14:00-15:30 uur.

 

Waar?

Erasmus Universiteit, Mandeville (T-)gebouw, Campus Woudestein, lokaal T3-38

 

Aanmelden voor deze gratis research meeting? Mail dan naar Robbert-Jan Adriaansen.

Productinformatie

Vraag
Perspectieven
Week
12 t/m 18 maart
Vorm
Lezing
Discussie