12 mrt - Workshop Rotterdam, Potje los?- Belasting- en Douanemuseum

Waar: Belasting- en Douanemuseum
Wanneer: vanaf 12 maart
Voor wie: primair onderwijs groepen 5 en 6

Vanaf 12 maart presenteert Ik in 010 samen met het Belasting- en Douanemuseum Rotterdam het lesprogramma ‘Potje los?’ Een uniek programma, speciaal voor de leerlingen van groep 5 en 6 van Rotterdamse scholen. De leerlingen ontdekken met welke inkomsten en uitgaven zo’n grote stad als Rotterdam te maken heeft en geven vervolgens een advies waaraan het geld het beste uitgegeven kan worden. Kortom, een reuze interessant en uitdagend lesprogramma dat goed aansluit bij de gemeenteraadsverkiezingen, de ‘week van het geld’ en de Maand van Cultuuronderwijs.

Wat vinden kinderen het belangrijkst voor de stad?
Nog even en dan mag Rotterdam haar leden voor de gemeenteraad kiezen. Maar wat doet de gemeenteraad eigenlijk? De leden van de gemeenteraad maken de begroting en controleren het financiële jaarverslag van de gemeente. Alleen jammer dat kinderen hun stem niet mogen laten horen… Of toch wel? In het lesprogramma Rotterdam, Potje los? ontdekken leerlingen met welke inkomsten en uitgaven Rotterdam te maken krijgt en welk verhaal belastingen hierbij spelen. Met deze informatie op zak, stellen de leerlingen samen met een museumdocent een raadgeving samen. Wat vinden zíj belangrijk in hun stad?

Potje los?
Het lesprogramma Potje los? bestaat uit een voorbereidende les en na afloop een afsluitende les, waarbij teruggeblikt wordt op het thema en als basis kan dienen voor een interactieve rekenles. Het bezoek aan het Belasting- en Douanemuseum is het hoogtepunt van dit lesprogramma. Tijdens de leerkrachtendag op 8 maart vindt de gezamenlijke aftrap plaats bij het Belasting & Douane Museum en ontvangen de leerkrachten het educatieve materiaal.

Wanneer?

Locatie: Belasting- & Douane Museum - Parklaan 14-16 Rotterdam
Duur workshop: 60 minuten
Beschikbaar: vanaf 12 maart t/m 31 maart
Leerkrachtendag: Op 8 maart 2018 van 16:00 – 17:00 uur - Belasting- en Douanemuseum
Kosten: Dit programma wordt via Ik in 010, verhaal van de stad kosteloos aangeboden aan het onderwijs

Aanmelden voor dit lesprogramma? Dat kan via dit aanmeldformulier.

Bekijk hier de website van Ik in 010 voor meer informatie.

Productinformatie

Vraag
Perspectieven
Gelijke Kansen
Week
12 t/m 18 maart
19 t/m 25 maart
26 t/m 31 maart
Vorm
Aan de Slag