Make!

Make! geeft Rotterdamse docenten, leraren en educatoren handvatten om makersonderwijs te integreren in hun werkpraktijk. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’, waarbij je zelf de handen uit de mouwen steekt. Iedere editie van Make! heeft een actueel thema, dat door middel van sprekers en workshops wordt uitgediept. Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee Make! edities in schooljaar 2018-2019.

Make!Dreams

De eerste is Make!Dreams op 16 en 17 november 2018. Make!Dreams richt zich op dromen die in jouw klas leven. Zo divers als de stad Rotterdam is, zo divers zijn de dromen van jouw leerlingen. En niet alle dromen en idealen van leerlingen sluiten aan bij de idealen en meningen van de leraren.

Hoe maak je de verschillen in idealen bespreekbaar in jouw klas, of nog beter: bemaakbaar? En hoe kan je met maken ‘ik kan het niet’ omdraaien tot ‘kijk eens wat ik in huis heb’?

Je eigen dromen ontdekken door te doen, met doorzetten, falen en opstaan. Wat kan maken betekenen voor degene bij wie het niet per se meezit? Make!Dreams biedt ruimte voor dagdromen over een wereld die ruimte geeft voor beperkingen.

Met Make!Dreams ga je twee dagen al makend onderzoeken, met elementen als licht, klei, ei en je eigen lijf. Een hele ervaring die alle zintuigen prikkelt! De inschrijving voor Make!Dreams is nu geopend.

Bekijk het programma van Make!Dreams

9.00 Inloop & welkom
9.30 Lezing Jean-Marie Molina
10.30 Workshops
12.30 Lunch
13.00 Presentatie studenten WdKA
13.30 Workshops
15.30 Jouw Praktijk I
17.00 Einde

9.00 Jouw Praktijk II
10.30 Workshops
12.30 Lunch
13.30 Lezing Stijn Sieckelinck
15.00 Jouw Praktijk III
16.30 Borrel
17.00 TIP (optioneel): Piazza della vita, Theater Babel Rotterdam

Make!Do

Make!Do op 15 & 16 maart 2019 richt zich op nieuwe technologie. Welke invloed heeft nieuwe technologie op onze samenleving en hoe ga je daarmee om binnen jouw school? Hoe verhouden werkplaats en klaslokaal zich tot elkaar? ‘Leren door te maken’ met behulp van nieuwe technologie betekent nadenken over waar je werkt: de werkplaats. Welke rol speelt tactiliteit in het klaslokaal van vandaag? En, welke relatie heb je tot de leerlingen in die werkplaats? Kan die werkplaats vol nieuwe technologie ook een ontmoetingsplaats zijn om vakoverstijgend te werken? Twee dagen vol lezingen en workshops om samen te doen, samen ontdekken en samen ontwerpen.

Voor wie is Make!?

Make! is ontwikkeld voor docenten voortgezet onderwijs. Maar uit ervaring blijkt dat de nascholing ook zeer geschikt is voor leraren primair onderwijs en educatoren van culturele instellingen. Voor collega’s die samen een makersproject willen opzetten, maar ook voor individuele docenten of educatoren van culturele instellingen.

Make!Praktisch

Waar:  Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61, Education Station
Kosten: € 300,- inclusief btw, eten en drinken

Bekijk hier de aftermovie van de vorige Make! in maart 2018