Make!

Bij Make! staat “leren door te maken” centraal. Want hoe maak je maken relevant en betekenisvol in het onderwijs? Graag geven we Rotterdamse docenten, leraren en educatoren handvatten om makersonderwijs te integreren in hun werkpraktijk. Daarom organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie bijeenkomsten om samen met jou te verdiepen, te sparren over de mogelijkheden en aan de slag te gaan met leren door te maken.

De bijeenkomsten bestaan uit twee dagen vol met workshops en lezingen voor en door makers. Ontwikkeld voor docenten voortgezet onderwijs, maar blijkt (uit ervaring) ook zeer geschikt voor leraren primair onderwijs en educatoren van culturele instellingen. Vooral voor collega’s die samen een makersproject op hun school willen opzetten, maar ook voor individuele docenten of educatoren van culturele instellingen.

Elke Make! staat weer in het teken van een ander actueel thema dat verder wordt uitgediept. Lees meer over deze thema's, bekijk de resultaten van afgelopen bijeenkomsten of schrijf u alvast in voor de eerstvolgende bijeenkomst:

Eerstvolgende bijeenkomsten

Make!Do - 15 & 16 maart 2019

Make!Do richt zich op nieuwe technologie. Welke invloed heeft nieuwe technologie op onze samenleving en hoe ga je daarmee om binnen jouw school? Hoe verhouden werkplaats en klaslokaal zich tot elkaar? ‘Leren door te maken’ met behulp van nieuwe technologie betekent nadenken over waar je werkt: de werkplaats. Welke rol speelt tactiliteit in het klaslokaal van vandaag? En, welke relatie heb je tot de leerlingen in die werkplaats? Kan die werkplaats vol nieuwe technologie ook een ontmoetingsplaats zijn om vakoverstijgend te werken? Twee dagen vol lezingen en workshops om samen te doen, samen ontdekken en samen ontwerpen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Afgelopen bijeenkomsten

Make!Dreams - vond plaats in november 2018

Make!Dreams richtte zich op dromen die in de klas leven. Zo divers als de stad Rotterdam is, zo divers zijn de dromen van jouw leerlingen. En niet alle dromen en idealen van leerlingen sluiten aan bij de idealen en meningen van de leraren.

Klik hier voor meer informatie.

Make!Impakt - vond plaats in maart 2018

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen over Make! en makersonderwijs

Make! is een samenwerking van