Zadkine-studenten naar culturele instellingen

15 mei 2019

Kleurrijk en dynamisch hebben 9 culturele instellingen en Zadkine vandaag een intentieverklaring getekend met het doel mbo-studenten meer mogelijkheden te bieden in de culturele sector.

Naast Zadkine gaat het om Theater Rotterdam, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Jeugdtheater Hofplein, IFFR, Maas, Tent, Witte de With en SKVR.

De samenwerking moet leiden tot leerwerkplaatsen voor studenten van diverse mbo-opleidingen in de cultuursector. Niet zozeer om te leren en te werken op ‘het podium’, maar vooral voor alles wat daaromheen plaatsvindt.

Na de ondertekening vanochtend in Theater Rotterdam werd dat leren en werken rond het podium al direct in de praktijk gebracht door een VIP-programma voor studenten verzorgd door o.a. Theater Rotterdam, theatergezelschap Maas en museum Boijmans van Beuningen.

De instellingen gaan van september 2019 tot februari 2020 met elkaar een pilot doen met een groep Zadkine-jongeren vanuit verschillende opleidingen, die opdrachten gaan uitvoeren in de sector. Opdrachten die aansluiten bij hun eigen beroepsopleidingen tot bijvoorbeeld verkoper, gastheer of marketing medewerker met onderwerpen zoals het organiseren van een afterparty, het helpen inrichten van een tentoonstelling of het maken van een marketingplan. De pilot richt zich op de participatie van studenten. Een onderwerp dat bij Zadkine hoog in het vaandel staat.