WIRED Rotterdam op de CEOB

18 februari 2016

Tientallen bezoekers hebben tijdens de landelijke Cultuur en Onderwijsbeurs (CEOB) in Utrecht hun droom met ons gedeeld in onze opvallende WIRED Rotterdam stand.

Wanneer je mensen vraagt wat hun droom voor cultuuronderwijs is, worden de mooiste woorden gebruikt om dit op papier te zetten. Als je daarnaast vraagt op welke manier ze deze dromen hopen te bereiken, ziet de meerderheid dit voor zich in samenwerking met een instelling, waarbij kennismaking en verdieping even belangrijk lijken te zijn. In plaats van kunst als vak bestaat er hierbij een voorkeur voor vakoverstijgend onderwijs.

Met een tijdmachine naar de tijd van Rembrandt
Eigenlijk hebben alle dromen te maken met het creëren van meer aandacht en interesse voor cultuuronderwijs en hierbij zoveel mogelijk kennis en enthousiasme overbrengen. Maar uiteindelijk willen we toch allemaal met een tijdmachine naar de tijd van Rembrandt om te leren hoe je De Nachtwacht schildert?

Een aantal dromen:

‘’Met een tijdmachine naar de tijd van Rembrandt om te leren hoe je De Nachtwacht schildert.’’

‘’Dat cultuuronderwijs net zo vanzelfsprekend is als het A.B.C., altijd blij cultuur.’’

‘’Kennis laten maken, verdieping en handvatten bieden. In samenwerking met culturele partners maar ook zelfstandig met je eigen leerkrachten.’’

‘’Dat ik als beginnend cultuurcoördinator vandaag met een rugzak vol ideeën terug op school kom en mijn lieve collega’s kan inspireren om kunst en cultuur als middel te gebruiken om bepaalde leerdoelen te bereiken, maar ook om te genieten met onze leerlingen van zang, dans, toneel, muziek enz. Want dan gaat er een wereld voor ons allemaal meer open en ervaren we dingen die we ons hele leven meenemen en die bepalend kunnen zijn voor de keuzes die we maken in ons leven, van jong tot oud.’’

‘’Dat cultuur terugkomt binnen diverse schoolvakken zodat leerlingen hun klik met cultuur vinden.’’

Meer WIRED Rotterdam?

Van 14 t/m 16 april 2016 bouwen we weer een feestje op het Schouwburgplein tijdens WIRED Festival!

Ga aan de slag met muziek, dans street art of theater en maak je eigen creaties. Daag een echte professional uit om samen iets tofs te maken. Óf zie als eerste de sneak previews van culturele instellingen, spannende samenwerkingen en de beste optredens van grote artiesten.

Klik hier voor meer informatie over het festival.