WIRED Festival: 14, 15 en 16 april 2016

25 februari 2016

Op 14, 15 en 16 april is het Schouwburgplein dé plek waar je nieuwe, spannende dingen kunt maken, ervaren en doen. Tijdens WIRED Festival ontdek je wat je leuk vindt, wat je al kunt en waar je goed in kunt worden.

 

Ga aan de slag met muziek, dans, street art of theater én maak je eigen creaties of daag een echte professional uit om samen iets tofs te creëren. Zie als eerste de sneak previews van wat er komen gaat op het gebied van kunst en cultuur in Rotterdam. Geniet van de beste optredens van grote artiesten en nieuwe spannende samenwerkingen. WIRED Festival is dé plek waar al het Rotterdamse talent - van scholieren tot echte profs - én de rest van de stad elkaar ontmoeten.

Workshops, tentoonstellingen en presentaties

Het programma van de tweede editie is veelbelovend en zit barstensvol inspirerende workshops, tentoonstellingen en presentaties. Bezoek bijvoorbeeld de theatrale presentatie CAPS LOCK van Maas theater en dans, over het feit dat we allemaal leven in uitroeptekens. Leer beter kijken door te gaan schrijven met De Kracht van Rotterdam en maak bij TENT/CBK jouw eigen Utopian Dream. Wil je met jouw foto onderdeel worden van een tentoonstelling? Het kan bij ‘Rotterdammers en hun stad’ bij het Museum Rotterdam. Vergeet niet om een stukje van de streetart route van Rewriters010 te lopen en daarna zelf aan de slag te gaan met de kunstenaars op een lange wand.

 

Muziek, songwriting, dans en zang

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft een preview van hun komende voorstelling ‘ Rotterdamse Stadsklanken’ in de vorm van een workshop. Deelnemers maken hierbij een compositie met klanken en geluiden uit de stad. De Rotterdamse band Southband treedt niet alleen op, maar geeft overdag ook workshops, waarbij songwriting, choreografie en zang uiteindelijk bij elkaar komen in een korte presentatie.

WIRED on tour

Eerder dit jaar vond WIRED on Tour plaats, waarbij bekende kunstenaars en culturele instellingen langs Rotterdamse middelbare scholen trokken en onder andere masterclasses en workshops verzorgden. Een aantal resultaten van dit project zijn te zien tijdens WIRED Festival. Zoals de eenakter die de leerlingen van Het Wolfert Dalton maakte na een bijzondere masterclass van Jack Wouterse.

 

Save the Date

Wat:                 WIRED Festival

Waar:               Schouwburgplein Rotterdam

Wanneer:         14, 15 en 16 april 2016

Website:          www.wiredrotterdam.nl