Verslag WIRED Festival 2016

20 april 2016

Van 14 t/m 16 april vond het WIRED Festival 2016 plaats op het Schouwburgplein Rotterdam. Drie dagen vol theater, dans, muziek, kunst, workshops en te gekke optredens. Ook was er een speciaal programma voor docenten, educatief medewerkers en cultuurcoördinatoren. Kortom, drie dagen lang genieten van cultuur! 


Aftermovie WIRED Festival 2016

Workshops, street art en live portretten

Nog voor het festival was geopend, werden de eerste tekeningen al op de hiervoor ontworpen posters gemaakt. En na de eerste workshop van Rewriters010 hing de street art muur al vol met toffe ontwerpen. De Kunstenaars van Galerie Herenplaats verrasten de bezoekers door live portretten te tekenen en ook de winnaars van Get WIRED waren aanwezig om hun projecten te presenteren.

In de Rotterdamse Schouwburg kon je onder andere meedoen met workshops van Hotel Modern, het Nieuwe Instituut, het Wereldmuseum en het Scapinoballet Rotterdam. Ook waren er op alle dagen diverse theater- en muziekvoorstellingen en indrukwekkende danssolo’s te zien in de hal van de Schouwburg. Met maar liefst drie jonge DJ’s en vier verschillende bandjes was de derde en laatste dag van WIRED Festival extra muzikaal te noemen. Daarnaast zorgden de semi-finalisten van de Kunstbende Zuid-Holland voor een divers aanbod van talent op alle (kunst)vlakken. Iedere avond werd muzikaal afgesloten met prachtige optredens van onder andere Southbound, Sue the Night, The Howlin en de vrolijke noten van Bolt and the Swamp People en Afronaut. Het muziekduo CUT_ zorgde met hun elektronische muziek voor een spectaculaire afsluiting van WIRED Festival 2016. 

 

Programma voor docenten en educatief medewerkers

Speciaal voor professionals binnen het veld van cultuureducatie in Rotterdam was er een programma vol lezingen en inspiratie. Zo waren er diverse presentaties en discussies en vond  in de hal van de Rotterdamse Schouwburg de netwerkbijeenkomst Partnership in Cultuureducatie plaats. Zo’n 60 professionals grepen hier de kans elkaar te ontmoeten. De interessante succesverhalen uit het programma gaven inspiratie, waardoor er tijdens de borrel nieuwe verbindingen gelegd werden.