Subsidieregeling voor post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider

21 augustus 2017


Ben jij leerkracht in het basisonderwijs en wil jezelf verder specialiseren in cultuureducatie? Het ministerie van OCW heeft een subsidieregeling in het leven geroepen voor de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider.

De post-hbo opleiding Cultuurbegeleider duurt anderhalf jaar en is ontwikkeld als vervolg op de cursus interne cultuurcoördinator (icc). Je kunt deze opleiding met subsidie volgen als je de icc-cursus succesvol hebt afgerond of taken als cultuurcoördinator uitvoert.

 

De regeling dekt de opleidingskosten, daaronder vallen het cursusgeld tot max. € 3.000, kosten voor literatuur tot max. € 175,-, reiskosten tot € 300,- en vervangingskosten tot max. 72 uur. De regeling geldt van 2017 tot 2021. Van aanvragers wordt verwacht dat zij de training tot interne cultuurcoördinator succesvol hebben afgerond. Aanvragers die de taken van een cultuurcoördinator uitvoeren kunnen na een assessment door de opleiders worden aangenomen.

 

Waarom, een post-hbo opleiding als Cultuurbegeleider volgen? Bekijk hier een korte video van het LKCA.


Wil je meer informatie over de regeling? In oktober 2018 gaat de opleiding in Dordrecht van start. Deze opleiding is landelijk ontwikkeld en wordt aangeboden door Inholland Academy in samenwerking met Hogeschool Thomas More, KCR, Kunstgebouw, Cultuurschakel en SOC. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.