Samen het cultuuronderwijs van morgen vormgeven

25 januari 2018

De Maand van Cultuuronderwijs komt er weer aan! Maart 2018 wordt een maand vol debatten, lezingen, festivals en activiteiten voor en door scholen, theaters, musea en andere culturele instellingen. Samen duiken we de cultuureducatie van Rotterdam in en leveren we een bijdrage aan het cultuuronderwijs van morgen.

 

Verwacht een maand vol evenementen die stilstaan bij de vraag: hoe vormt cultuuronderwijs Rotterdam? Het belooft weer een waardevolle editie te worden voor leraren, educatoren, ouders en andere onderwijs- en cultuurprofessionals, waarbij je inspiratie opdoet en tegelijkertijd jouw stempel drukt op de toekomst van cultuuronderwijs. 

 

De Maand van Cultuuronderwijs plaatst een spotlight op activiteiten die een opvallend en onderzoekend karakter hebben en biedt tevens nieuw perspectief op de thema’s van dit jaar  Perspectieven,  Gelijke kansen en  Persoonsvorming. 

 

Binnen Perspectieven wordt aandacht besteed aan de (toekomst)visies op Rotterdams onderwijs vanuit zowel leerlingen en ouders als cultuurprofessionals. Hoe kun je Rotterdams onderwijs met andere ogen bekijken? En hoe kan kunst je leren om de wereld anders te bekijken? 

 

Persoonsvorming gaat in op de vraag of Rotterdams onderwijs haar leerlingen vormt op persoonlijk vlak of het toch meer gericht is op ‘samen’. Hoe is de connectie is tussen talentontwikkeling en identiteitsontwikkeling? En hoe kunnen de kunsten bijdragen aan een positief zelfbeeld van leerlingen? 

 

Het thema Gelijke Kansen opent het gesprek over de rol van cultuuronderwijs binnen dit actuele gegeven. Draagt cultuuronderwijs bij aan gelijke kansen? En hoe gebeurt dit dan? 

 

De thema’s worden op de meest uiteenlopende manieren tot uiting gebracht in alle activiteiten rondom de Maand. Laat je verrassen en verrijken tijdens de Maand van Cultuuronderwijs! 

 

Vanaf maandag 5 februari 2018 is het gehele programma te vinden op www.kc-r.nl/mvco.  
 

Programma aanleveren 
De inschrijfperiode voor het programma van dit jaar is geopend. Doe mee en lever jouw activiteit(en) aan tot donderdag 1 februari via het aanmeldformulier. De voorwaarden waar de activiteiten aan moeten voldoen, zijn terug te vinden op het formulier. 

 

De aangemelde activiteiten worden gepromoot onder onderwijs- en cultuurprofessionals in Rotterdam en daarbuiten onder de gezamenlijke noemer: Maand van Cultuuronderwijs #MvCO. Wij verzorgen een compleet overzicht van de Maand van Cultuuronderwijs op de website, en genereren daaromheen een forum, blogs en rapportages. 
 

Bij vragen en voor meer informatie over de Maand kun je contact opnemen met Ylaysa Harris.  

 

Wil je niets missen van de Maand van Cultuuronderwijs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.