Ruud Visschedijk nieuwe directeur-bestuurder KCR

19 juni 2018

In onze zoektocht naar een waardige opvolger van onze vertrekkende directeur-bestuurder Anne Marie Backes hebben we een uitstekende kandidaat gevonden. Met plezier stellen we onze toekomstig directeur-bestuurder voor. Het is de heer Ruud Visschedijk, die op dit moment nog directeur is van het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

 

Namens de Raad van Toezicht van KCR,

Karen Bebelaar, voorzitter

 

Ruud Visschedijk stond als mede-oprichter aan de basis van het Nederlands Fotomuseum en heeft vijftien jaar ervaring als directeur van deze dynamische organisatie. Onder zijn leiding verhuisde het museum naar haar prachtige locatie aan de Wilhelminapier en groeide haar bezoekersaantal naar 100.000 per jaar.

 

KCR kent Ruud al jarenlang, als museumdirecteur, maar ook als voorzitter van de stedelijke Erfgoedcoalitie en actieve organisator van evenementen als de Museumnacht. Ruud is een verbinder pur sang. Hij kent de stad en de stedelijke verhoudingen op het terrein van cultuureducatie door en door, en beweegt zich daar gemakkelijk in.

 

Met Ruud Visschedijk als nieuwe directeur-bestuurder beginnen wij, als KCR, per 1 september aanstaande met groot vertrouwen aan een nieuwe fase in het bestaan van onze organisatie.