Ruim 21.000 Rotterdamse leerlingen 'vierden de stad' via school!

06 juli 2016

‘Ets je eigen stad’, ‘Nakie van Blakie’, ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ of ‘My virtual Rotterdam’. Het zijn enkele van de projecten met Rotterdam als thema waar meer dan 21.000 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in het afgelopen schooljaar aan deelnamen via het Cultuurtraject Rotterdam. De projecten vormden een onderdeel van de stadsbrede manifestatie Rotterdam viert de stad!. Op woensdag 6 juli werd deze succesvolle cultuureducatielijn afgesloten.

Het project Code Groen sloot deze middag de eerste editie af bij Maaspodium. Leerlingen van Rotterdamse basisscholen presenteerden hun plannen voor de stad, die zij het afgelopen schooljaar in met Code Groen van de SKVR, Hofplein en Maas theater en dans, hadden gemaakt. Onder de toehoorders waren diverse raadsleden, onder wie Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam), Judith Bokhove (GroenLinks), Jos Verveen (D66) en Sun van Dijk (SP). Ook Wethouder de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg (CDA) was aanwezig.

Exclusieve Rotterdam viert de stad!-ansichtkaarten
De cultuureducatieve themalijn die het KCR binnen het Cultuurtraject Rotterdam had geïnitieerd was een groot succes. Scholen schreven zich er massaal op in. In totaal deden ruim 21.000 leerlingen en 23 culturele instellingen mee en werden er 29 nieuwe projecten gemaakt. De grote deelname is een heel mooi resultaat waar we het schooljaar tevreden mee af kunnen sluiten. Maar de reacties die we ontvingen op enkele projecten zijn ook het vieren waard. Om het mooie resultaat inzichtelijk te maken, hebben we daarom exclusieve Rotterdam viert de stad!-ansichtkaarten ontwikkeld. Bekijk ze hier. En wil je ook zo’n stapeltje ontvangen? Neem dan contact op met Sanne Helbers.

Nieuwe themalijn: Rotterdam, hier ben ik!
We hebben gemerkt dat identiteit een belangrijk thema is dat leeft op de scholen. De relatie van kinderen tot hun stad, als inwoner van Rotterdam, is hier een essentieel onderdeel van. Wegens het grote succes van de themalijn binnen het Cultuurtraject Rotterdam en gezien de belangstelling voor cultuureducatie en identiteit vanuit scholen, heeft het KCR ook voor komend schooljaar een Rotterdamse themalijn ontwikkeld. De inschrijving is inmiddels gesloten en de toeloop was ook dit keer groot.

Bekijk hier de ansichtkaarten. Wil je ze bestellen? Neem contact op met Sanne Helbers.

Ansichtkaarten