Rotterdamse Stimuleringsprijs DBKV

24 maart 2016

Ben jij docent beeldende kunst en vormgeving? Woon of werk je op dit moment in Rotterdam en heb je een vernieuwend idee voor een project, activiteit of lessenserie die je graag zou willen uitvoeren?

Doe dan mee aan de Rotterdamse Stimuleringsprijs mogelijk gemaakt door het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (WdKA). Zij bieden je een platform om jouw idee in de praktijk te brengen. De prijs – een cheque t.w.v. € 2.016 – kun je gebruiken om jouw project ook echt te realiseren.

 

Kader

- Elke alumnus van de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving (WdKA) die woont of werkt Rotterdam kan deelnemen.

- Je kan meedoen door vóór 13 mei 2016 een filmpje van één minuut op te sturen waarin je jouw idee voor een project op je werkplek pitcht.

- Dit idee kreeg je afgelopen schooljaar en wil je komend schooljaar gaan realiseren.

- Stuur een email met je naam, adres, telefoonnummer, werkplek, je afstudeerjaar, twee zinnen over je project, een portretfoto en het filmpje naar a.oosterom@hr.nl.

- Je filmpje kun je sturen via wetransfer.com naar a.oosterom@hr.nl. De filmpjes zijn bij voorkeur gemaakt met een smartphone, zodat het video-formaat mp4 is.

- De shortlist zal eind mei 2016 bekend gemaakt worden. De uiteindelijke jurering en uitslag vindt plaats op 8 juni op de Willem de Kooning Academie. De jurering is op basis van een presentatie.

 

KNSTMPPN: winnaar 2015

De winnaar van vorig jaar is KNSTMPPN. KNSTMPPN is een kunstkaartspel waarin de spelers uitgedaagd worden om kennis te vergaren over en associaties te maken tussen actuele beeldende kunst. En dat kan met de hele klas, in het team of zelfs gewoon thuis. 

 

Deze prijs is het initiatief van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (WdKA). Met deze prijs willen beide organisaties de positie van Docenten Beeldende Kunst en Vormgeving bevorderen en versterken. De prijs is bedoeld om mogelijkheden te creëren waar normale structuren weinig mogelijkheden bieden. De prijs valt in het kader van de regeling Rotterdam, dé Stad van Cultuuronderwijs, van het KCR.

 

Bij administratieve- of technische vragen kun je mailen naar Anton Oosterom: a.oosterom@hr.nl.