Persbericht van de koningin: nieuw seizoen Lang Leve de Muziek Show

26 februari 2018

 

Op 22 februari maakte AVROTROS en Stichting Méér Muziek in de Klas bekend dat er dit najaar nieuwe afleveringen komen van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show. Schoolklassen die met elkaar de strijd willen aangaan, kunnen zich tot en met 12 maart inschrijven voor de audities via www.meermuziekindeklas.nl. Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, hoopt dat veel scholen zich inschrijven.

 

Voor twaalf groepen van basisscholen uit iedere provincie van Nederland zag 2017 er bijzonder (en) muzikaal uit door deelname aan de Lang Leve de Muziek Wedstrijd. Wil jij met je klas ook meedoen aan deze muzikale wedstrijd voor basisscholen? Voor de groepen 6 en 7 is het weer mogelijk zich in te schrijven!

 

Meld je hier aan!

 

“Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol. Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.” Aldus Koningin Máxima.

 

Lang Leve de Muziek Show, een muzikale spelshow waarin basisschoolklassen uit het hele land het tegen elkaar opnemen, zal net als vorig jaar, weer bestaan uit muzikale spellen, een kennisquiz, veel muziek en videoclips die de kinderen maken samen met bekende influencers. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op Het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

 

Stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

 

Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas. Ze werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende.

 

Meer informatie?

Lees hier verder.