Mavo Centraal wint Er Was Eens 2019

20 juni 2019

Klas 2D van de Mavo Centraal uit Rotterdam wint met hun verhaal 'Donderdagochtend 11.00 uur' de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2019. De andere twee genomineerde klassen waren 3C van de TooropMavo en klas 2D van de Young Business School uit Rotterdam. In totaal deden er ruim tweeduizend leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 28 scholen mee aan deze editie.

De jury bestond uit rapper Winne, voormalig stadsdichter Rotterdam Derek Otte en redacteur Erik Brus. Met de hulp van een professionele filmploeg verdedigden deze klassen in een pitch hun eigen verhaal. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2D van Mavo Centraal als beste van deze Er Was Eens-editie. De jury roemde de originaliteit van de pitch, die op de daadwerkelijke locatie waar het verhaal zich afspeelde werd gefilmd. Klik hier om de winnende pitch te bekijken.

Prijzen
De klas wint een feestelijke uitreiking op de eigen school op 2 juli en voor elke leerling uit de winnende klas een boekenkast met tien boeken voor thuis. Daarnaast ontvangen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2019. Tijdens het programma wordt in het bijzijn van de juryleden de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgt jurylid Winne een optreden.

Er Was Eens mbo
Op 26 juni wordt tijdens de finale van de mbo-editie van de verhalenwedstrijd bekendgemaakt welke student met zijn of haar verhaal de eerste prijs wint. De vier kanshebbende verhalen zijn van Nardos Abbai (Zadkine Business School), Sam van den Brink (VISTA College CIOS Sittard-Venlo), Shanty Jasinta (Albeda Horecacollege) en Asmae Maslouh (Albeda Sportlaan Internationale Schakelklas). Tijdens de finale zullen zij hun verhalen live pitchen voor de jury, die bestaat uit Winne, Eeva Liukku (Vers Beton), Desirée Hernandez (landelijk ambassadeur mbo), Gino van Weenen (spoken word-artiest) en Silvana Sodde (The Writers Guide to the Galaxy). Winne verzorgt een optreden.
De eersteprijswinnaar gaat naar huis met een e-reader met tien e-books. De winnaars van de tweede en derde prijs krijgen ieder een e-reader. Bovendien ontvangen alle deelnemers de Er Was Eens mbo-bundel, waar de verhalen van alle klassenwinnaars zijn opgenomen.

Mavo centraal is ook een van de scholen die onderdeel is van het Rotterdams CKV netwerk. Klik hier voor meer informatie.