Méér Muziek in de Klas: wat betekent dit voor scholen?

11 februari 2016

De campagne voor Méér Muziek in de Klas beleefde een breed uitgemeten aftrap op 10 februari, met een speciale uitzending van de Wereld Draait Door. Maar wat betekent dit initiatief precies voor scholen die daadwerkelijk méér muziek willen in de klas?

 

Méér Muziek in de Klas heeft de brede ambitie om te zorgen voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen. Het geheel komt tot stand met ondersteuning van onder andere Ministerie van OCW, Fonds Cultuurparticipatie en een diverse groep ambassadeurs uit het culturele veld. 

 

De start van de campagne werd woensdag aangekondigd met de lancering van een nieuwe website (www.meermuziekindeklas.nl) en de landelijke muziekwedstrijd BZT BandXXL. Er zijn echter meer ontwikkelingen gekoppeld aan dit project. Zo is ook een nieuwe subsidieregeling voor scholen, impuls muziekonderwijs, erbij aangesloten.

 

Nieuwe subsidieregeling voor scholen: Muziek Impuls

 

Middels de nieuwe subsidieregeling impuls muziekonderwijs bij Fonds Cultuurparticipatie, kunnen scholen zelf tot 20.000 euro aanvragen voor verbetering van hun muziekonderwijs. Scholen die volgend jaar al willen beginnen met een eigen project kunnen nog tot 1 april 2016 hun subsidieaanvraag indienen. Voorwaarden voor aanvragen zijn een gedegen plan inclusief budget en samenwerking met een muzikale partner.

 

Ook aanvragen? KCR ondersteunt

 

KCR ondersteunt Rotterdamse basisscholen bij de voorbereiding van zo'n aanvraag. Indien u interesse heeft om nog vóór 1 april (of vanaf 1 oktober voor een later schooljaar) een aanvraag in te dienen, dan kunt u contact opnemen met Wil Walvis.