Leerplan 'In onze buurt' van 't Prisma

20 april 2017

Klik hier voor leerplan 'in onze buurt' van 't Prisma.

Openbare basisschool ‘t Prisma is een basisschool met twee locaties in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Vragen waar het schoolteam mee bezig is, zijn: welke wereldoriënterende methode past bij onze school? Hoe laten wij kinderen zich oefenen in hun 21e-eeuwse vaardigheden, specifiek de vaardigheden ten aanzien van netwerken en presenteren? Hoe zorgen wij dat onze kinderen wat meer geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen? Hoe leren we hen functioneren in de verschillende werelden (straat, werk, thuis) die er zijn? Hoe kunnen we hetgeen we geleerd hebben binnen het CmK-project ‘Stel je voor 010’ borgen? Hoe bespreek ik verschillen tussen leerlingen en hun achtergrond op een systematischere manier?
Ouders uitten de behoefte dat hun kinderen via school kennismaken met de wereld van de kunsten. De school stimuleert het optimisme en ondernemerschap van de leerlingen. Wanneer zij iets willen, dan helpt de school hen erbij.

De nadruk in het leerplan ligt op het ontdekken, verkennen en beïnvloeden van het publieke domein met theater, dans, beeld (en wetenschap).