Leerplan 'Globetrotters in de wereld van de kunstdisciplines' van De Globetrotter

20 april 2017

Klik hier voor leerplan 'Globetrotters in de wereld van de kunstdisciplines' van De Globetrotter.

Basisschool De Globetrotter is een katholieke school op Katendrecht met uitzicht op het cruiseschip de SS Rotterdam. Ontwikkelingen en vragen waar de school mee bezig is, zijn: Hoe kunnen we een methodeloze school worden? Hoe gaan we dan om met wereldoriëntatie? Hoe kunnen we als school leerlingen beter laten worden in een kunstdiscipline? Hoe kunnen we aandacht hebben voor de 21e-eeuwse vaardigheden, specifiek de vaardigheden ten aanzien van creativiteit? Hoe kunnen we als school zorgen voor een musical met kwaliteit op een plek met kwaliteit, waar onze leerlingen de kans krijgen te laten zien wat ze kunnen?

De nadruk in het leerplan ligt op het als globetrotter ontdekken van de wereld van eigen en andermans cultuuruitingen in dans, beeld, muziek, theater in en op de verschillende continenten én hier zelf betekenis aan geven in en met muziek, beeldende middelen, theater en dans.