Kick-off Rotterdam viert de Stad!

21 maart 2016

Met hoogtepunten zoals het omvallen van 8000 grote dominostenen door de hele stad, de zingende kinderen van Zangexpress en de spectaculaire onthulling van De Nieuwe Rotterdammer, vond afgelopen zondag 20 maart de kick-off van Rotterdam viert de stad! plaats.

De havenstad stond zondagmiddag volledig in het teken van de culturele manifestatie. Het evenement was live te volgen via grote schermen op het Schouwburgplein, waar tevens de 3 kilometer lange domino route eindigde. Met livemuziek van o.a. Shirma Rouse, een stadsgedicht en een lasershow tijdens de onthulling van de ’Megababy' eindigde het spektakel.

Rotterdam viert de stad! blikt terug op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken is hét moment gekomen om de balans op te maken en tot en met juli 2016 met elkaar te vieren waar we nu staan.

Speciaal voor het onderwijs, en ter ere van de manifestatie, heeft het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam met de culturele sector een programma samengesteld. De leerlingen leren waarom de stad is zoals zij is, maken kennis  met de geschiedenis van de stad en worden meegenomen in het denken over de stad. Dat doen zij in tal van culturele projecten, waarbij ook de leraar betrokken en geënthousiasmeerd wordt. Een lespakket over Rotterdam en Rotterdammerschap. Een vingeroefening in het ontwikkelen van burgerschap. Dat is wat de themalijn ‘Rotterdam viert de stad’ biedt.

Aan de projecten uit de themalijn doen momenteel meer dan 14.000 Rotterdamse leerlingen mee. Bekijk hier alle themalijnproducten.