Impuls Muziekonderwijs: ronde twee

22 september 2016

Vind jij, als Rotterdamse schooldirecteur of cultuurcoördinator, muziek belangrijk voor jouw leerlingen? Wil je meer en structureler aandacht voor muziek? Meer muziek in de gangen laten klinken?

Het Fonds voor Cultuurparticipatie kondigt de tweede ronde Impuls Muziekonderwijs aan. Het doel is de mensen voor de klas kundiger te maken op het gebied van muziekonderwijs zodat zij structureel muziek kunnen verweven in hun onderwijs. En de samenwerking met muziekinstellingen in de omgeving van de school te verstevigen.

De eerste ronde was een groot succes; 728 Nederlandse basisscholen hebben een aanvraag gedaan en het totaal beschikbare budget is opgehoogd van 5 tot 11,5 miljoen. De toegekende bedragen lagen tussen de 10.000 en 20.000 euro. Dit jaar is het budget kleiner. Snel aanvragen is dan ook het advies.

Aanvragen kan tussen 2 oktober 2016 en 1 april 2017. Het KCR kan adviseren bij het schrijven van de aanvraag. Daarvoor bieden we een aantal gesprekken aan. Om het effect van de regeling te versterken biedt KCR een arrangement aan rond draagvlakmeting, visievorming en monitoring, zie hier voor meer informatie.

Meer informatie over de regeling geven we ook op de Open Onderwijsavond over zingen, georganiseerd door Thomas More Hogeschool, RVKO en KCR.

Meer informatie over de regeling:
Beschrijving van de regeling in de Staatscourant
Facts and figures

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Rotterdam, Zangexpress en SKVR Onderwijs