Evaluatieverslag Cultuurtraject 2017-2018

07 november 2018

Elk jaar organiseren we het Cultuurtraject, een stedelijk samenwerkingsproject tussen het KCR, scholen en culturele instellingen. In het schooljaar 2017-2018 deden 145 scholen en 32.867 leerlingen in het primair onderwijs en 20 scholen en 5.470 leerlingen in het voortgezet onderwijs mee aan het Cultuurtraject.

Cultuurtraject

Het Cultuurtraject Rotterdam is het basisaanbod cultuureducatie voor leerlingen uit het Rotterdamse onderwijs. Een inspirerende educatieve route langs de concertzalen, theaters en musea van Rotterdam. In een schoolloopbaan maken alle leerlingen van je school kennis met iedere kunstdiscipline: beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Het Cultuurtraject wordt georganiseerd door KCR.

Evaluatie

De activiteiten van het Cultuurtraject worden algeheel door een ruime meerderheid van de leraren en docenten (95%) goed beoordeeld. Een indruk van een van de respondenten: “De begeleidster had direct ‘contact’ met de kinderen en paste haar les helemaal aan op een natuurlijke manier. Ieder kind kon er wat van opsteken en kreeg iets aangeboden dat zijn/haar interesse had. Op school en thuis waren de reacties van de kinderen erg positief en enthousiast.” Driekwart (76%) tot een ruime meerderheid van de leraren en docenten (90%) is van mening dat de activiteiten hen op een positieve manier heeft verrast en heb ideeën heeft gegeven die toepasbaar zijn in de klas.

Bekijk hier de samenvatting van het evaluatieverslag

Bekijk hier het hele evaluatieverslag

Het evaluatieonderzoek is uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek & advies in opdracht van KCR, met medewerking van Pepijn Verhoeven en Adri Hilhorst.

Meer weten? Neem contact op met Pepijn Verhoeven