Cultuurtraject scholen krijgen Power of Poison cadeau

11 februari 2016

De afgelopen twee maanden heeft KCR de Rotterdamse Cultuurtraject-scholen in het zonnetje gezet. Samen met LP2 is er een samenwerking tot stand gekomen waardoor de scholen in januari en februari gratis de internationale tentoonstelling Power of Poison konden bezoeken.

The Power of Poison is ontwikkeld door het American Museum of Natural History in New York. Na het succes daar was de tentoonstelling te zien in Londen en heeft LP2 in samenwerking met Het Natuurhistorisch de expositie naar Las Palmas in Rotterdam gebracht. De tentoonstelling heeft zojuist zijn laatste dag in Nederland beleefd en wordt nu ingepakt en verscheept naar Zuid-Afrika.

Tientallen scholen hebben met maar liefst 2973 leerlingen de spannende en interactieve tentoonstelling bezocht en deelgenomen aan de Expeditie, speciale speurtochten voor het primair en voortgezet onderwijs.

Alexandra Witters van LP2 kijkt terug op een succesvolle samenwerking: ''De docenten en ook de leerlingen waren over het algemeen zeer enthousiast over dit project. Door middel van interactieve speurtochten hebben de leerlingen op eigen houtje de werking van gif in de natuur ontdekt, terwijl ze daarnaast ook de giftigste dieren ter wereld konden bewonderen.''

''De betrokkenheid met het project was daarnaast ook groot. Veel leraren namen de werkbladen van de speurtochten mee naar school om na te kijken en koppelden hier traktaties of zelf cijfers aan.’’

''Veel scholen willen graag meer van zulke projecten bezoeken met hun leerlingen, maar geven aan hier te weinig budget voor te hebben. KCR en LP2 geven deze scholen de kans om toch deel te nemen aan een bijzonder en educatief project.’’