Blogbundel: de leerkracht, het kapitaal en de rugzak

16 mei 2017

Heeft de culturele vrijetijdsbesteding van de leerkracht invloed op de smaakontwikkeling van zijn leerlingen? Wat hebben de gereformeerde gemeenschap uit 1920 en het cultuurbeleid op de Rotterdamse Juliana van Stolbergschool met elkaar gemeen? Wat als je klas om beeldende vorming vraagt en je zelf het best harkpoppetjes kunt tekenen? Wat heeft dat met het onderwijs van de toekomst te maken? En wat heeft erfgoed te maken met je een echte Rotterdammert voelen?

In het afgelopen jaar publiceerden we artikelen over uiteenlopende onderwerpen en met wisselende insteken uit trajecten van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit, in samenwerking met de Rotterdamse partners van CMK010. En wat kwam er steeds bovendrijven? De rol van het gezicht voor de klas en de invloed die hij of zij onmiskenbaar heeft op de koppies in de banken. De gemene deler in deze nieuwe, spiksplinternieuwe blogbundel is dan ook het gezicht voor de klas. De leerkracht als regisseur, als cultuuroverdrager, als verhalenverteller of als anker. De leerkracht die bovenal belangrijk is als we het hebben over het verzorgen van cultuureducatie met kwaliteit voor de leerling. Net als vorig jaar bundelen we wonderlijke verhalen over cultuuronderwijs in de klas. Want cultuuronderwijs is wat ons betreft niet onbereikbaar, wit of ver weg. En is niet alleen gebonden aan het al dan niet hebben van talent. En dat mag getoond worden. Want wij geloven in goed en toegankelijk cultuuronderwijs voor alle leerlingen. Daarom bundelen wij zeven verhalen van en over de vloer, where the magic happens. Bekijk de bundel hier.

En wil je er een opvragen? Mail dan naar info@kc-r.nl