Blogbundel: cultuureducatie van de straat en de moonwalk in het atelier

16 maart 2016

Is straattaal cultuur? En is het ergens goed voor? Waarom is muziekonderwijs belangrijk? Is leren in een atelier ook leuk voor kinderen uit het speciaal onderwijs? Hoe staat de vlag erbij voor de icc’er? En wat betekent ‘zupzup’ eigenlijk?

De afgelopen maanden publiceerden we blogs en artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen die voortkomen uit de Cultuureducatie met Kwaliteit-trajecten die er in Rotterdam lopen. We staken ons licht op tussen de jongeren van de straat, neusden rond in het kinderatelier, voelden professors aan de tand en keken mee over de schouder van de praktijk van de schoolvloer. Dat leverde mooie en inspirerende verhalen op. Soms serieus, andere keren met een knipoog of misschien een tikkeltje brutaal.

Cultuuronderwijs is wat ons betreft een serieuze business is, maar ook één die ruimte laat voor verwondering. Die humor en zelfspot kan waarderen en die je op scherp kan zetten. Daarom bundelden we vijf wonderlijke verhalen die stuk voor stuk de kracht van cultuur en het belang ervan voor kinderen illustreren. Want wij geloven in goed en toegankelijk cultuuronderwijs voor alle leerlingen. Dat verdient aandacht die we hiermee graag geven.

Wil je zo'n blogbundel ontvangen? Mail naar info@kc-r.nl.