Acht nieuwe cultuurcoördinatoren en veel gespreksstof tijdens de netwerkbijeenkomst

16 juni 2016

Het Rotterdamse onderwijs heeft er acht nieuwe interne cultuurcoördinatoren bij. 8 Juni kregen zij hun certificaat tijdens de netwerkbijeenkomst van het KCR bij Museum Rotterdam in het Timmerhuis. De bijeenkomst, met in totaal achttien professionals uit het Rotterdamse onderwijs, stond in het teken van uitwisseling en netwerken, en dat lieten de aanwezigen zich geen twee keer zeggen.

De sfeer is ontspannen in café Thoms, dat naast het Timmerhuis ligt en waar de bijeenkomst wordt geopend met cheesecake en een speeddateronde. Dat lokt levendige gesprekken uit. Vragen over en weer vliegen door de ruimte en de aanwezigen wisselen tips en ideeën uit over wat op hun school goed werkt. Het is een gezellige samenkomst van bekende en onbekende contacten en gegevens worden driftig uitgewisseld.

Imelda van der Weijden van de Waterlelie houdt een presentatie over het thema ‘Rotterdam’, een thema dat leeft bij de kinderen en daardoor ook haar team aanspreekt. De Waterlelie heeft dit schooljaar hierover een projectweek georganiseerd. De projecten in het Cultuurtraject die in het thema Rotterdam viert de stad vallen, zijn in die periode gepland. Daarnaast heeft Imelda o.a. een bezoek aan het hoogste gebouw van Rotterdam en aan de haven georganiseerd. Op school is aandacht besteed aan Rotterdamse taal, dichters en kunstenaars. Als afsluiting heeft elke klas een wijk gebouwd, die in de speelzaal als één hele stad werden geëxposeerd. Ouders konden ook in het weekend naar binnen kijken om het werk van hun kinderen te bewonderen.

De aanwezigen krijgen vervolgens een rondleiding door Museum Rotterdam, welke aanleiding geeft tot een brainstorm over hoe je een bezoek met de klas voorbereidt en naderhand verwerkt. De ideeën vliegen over tafel, en de netwerkbijeenkomst wordt daarom voortgezet op het terras.