2 Rotterdamse scholen naar audities BZTband XXL

19 mei 2016

A.J Schreuderschool en De Mare zullen in juni, met ondersteuning van KCR, meedoen aan de audities van de muziekwedstrijd van KRO-NCRV.

Op 10 februari werd in De Wereld Draait Door het startschot gegeven voor Méér Muziek in de Klas, de doelstelling om structureel muziekonderwijs in het basisonderwijs te realiseren. De hoogste groepen van de basisscholen werden opgeroepen een filmpje in te sturen om mee te doen aan de grootste muziekwedstrijd van Nederland, de BZTband XXL muziekwedstrijd.. Inzenden kon in een van de voorgestelde sound: van huis- tuin- en- keuken- percussie, pop, orkest, rap tot bodypercussie.

A.J Schreuderschool en De Mare uit Rotterdam zijn met hun video's van hun muzikale act door naar de audities. De geselecteerde scholen krijgen professionele ondersteuning van een Vliegende Brigadier, een vakdocent Muziek. De vakdocent traint de groepsleerkracht on the job en begeleidt de groep naar de audities en eventueel naar de BZT Muziekshows. KCR treedt op als contactpersoon in Rotterdam en bij het samenstellen van de Vliegende Brigades.

De wedstrijd zal na de zomer te volgen zijn op internet en via twaalf speciale uitzendingen van de BZT Show op NPO Zapp op 3. De muzikale helden Maan, Gers Pardoel, Benjamin Herman, Krystl en Kenny B geven de klassen tips en moedigen ze aan tijdens de shows. De helden en de kijkers selecteren welke tien klassen deel uit gaan maken van de BZTband XXL.