KCR Verbindt

Hallo, de verbinding viel even weg,
maar we zijn er nog!

Van kennismaking met kunst & cultuur tot langlopende projecten in de klas. KCR verkent en experimenteert samen met het onderwijs, het culturele veld en grass-roots hoe we kunst en cultuur vast onderdeel van het lesprogramma kunnen maken. Dit doen we al jaren voor het primair- en voortgezet onderwijs. Sinds kort ook met en voor het MBO. Met oog voor de diversiteit aan kunstenaars en cultuurmakers, zodat het aanbod inclusief is en een afspiegeling is van onze stad. Zo kunnen kunst en cultuur écht een waardevolle rol gaan spelen in het leven van Rotterdamse kinderen en jongeren.

Benieuwd hoe je cultuuronderwijs op jouw school kan inrichten? Of gewoon behoefte aan een verkennend gesprek? Aarzel niet en neem direct contact met ons op. We staan je graag te woord!

Primair onderwijs

Met de hele school naar het Luxor Theater, een kunstenaar voor de klas, je eindmusical geven in een stadstheater of een workshop van hiphop performers.. de mogelijkheden zijn eindeloos. Van kennismaking met kunst & cultuur met Cultuurtraject tot meerjarenprojecten van CMK010, KCR zorgt voor de perfecte match tussen de school, de wijk en kunst & cultuur. Dit doen we voor kinderen van zowel regulier- als speciaal basisonderwijs, zodat iedereen kan genieten van onze stad.

Voor de professionals bieden we jaarlijks meerdere cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten aan. Zodat ook de juf en meester met een goed geïnformeerde rugzak cultuuronderwijs op school kan invullen. Begin november start de professionele training interne cultuurcoördinator. Er zijn nog plekken beschikbaar, klik hier voor info. Ben je leerkracht en wil je tips & ervaringen delen, netwerken en het laatste cultuuronderwijsnieuws? Word lid van onze Facebook groep Primair 010. Zo wordt lesgeven niet alleen leuker, maar ook makkelijker!

Op excursie met Buzz010

Wil je op stap met de leerlingen, maar heb je geen zin in geduw op het perron of proppen in de metro? Regel je busvervoer bij Buzz010 en ga veilig op ontdekkingstocht door Rotterdam. Tegen een sterk gereduceerd tarief vervoert Buzz010 leerlingen van het primair onderwijs tot de deur van de bestemming en weer terug naar school. PS. Momenteel geeft Buzz010 gratis busritten weg. Klik hier voor meer info.

Voortgezet onderwijs

Jaarprogramma op maat dankzij Cultuurtraject, impuls-projecten op school met WIRED Rotterdam, of meer verdieping door experimenten in de proeftuinen van het Rotterdams CKV of langlopende trajecten zoals KunstKabel. KCR verbindt de school met het culturele veld, precies zoals past bij de visie en behoeften van jouw school. Daarnaast bieden we voor docenten jaarlijks meerdere studiedagen, lezingen en netwerkbijeenkomsten. Houd onze events pagina en nieuwsbrief in de gaten voor de volgende bijeenkomsten!

Ben jij docent of educator en heb je behoefte aan uitwisseling van gedachten en kennis? Word dan gratis lid van het Rotterdams CKV netwerk, een collectief van professionals op het gebied van kunst en cultuur in het Rotterdamse onderwijs. Met ruim 90 leden werken we aan versterking, vernieuwing en verdieping van het kunst- en cultuuronderwijs voor Rotterdamse jongeren.

Deuren openen voor het MBO

In Rotterdam zijn MBO'ers sterk ondervertegenwoordigd in de culturele sector, als werknemer én als bezoeker. KCR wil dat MBO-studenten opgaan in het culturele leven van de stad, als kunstenaar, toeschouwer of werknemer. Met programma's als Community of Practice en Meemakers verkennen we samen met Zadkine en diverse culturele instellingen hoe we kunst & cultuuronderwijs kunnen vormgeven op het mbo. Lees hier onze ambities voor kunst & cultuur in het MBO.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn en meld je via de button aan voor de KCR mailings zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over kunst, cultuur & onderwijs in Rotterdam.

#KCRVerbindt #RotterdamDanst #RotterdamZingt #RotterdamKijkt #RotterdamBeleeft #RotterdamActeert #RotterdamVerft #RotterdamLeest