KCR Verbindt

Hallo, de verbinding viel even weg,
maar we zijn er nog!

 

De afgelopen maanden stond de wereld even op z’n kop. Het was niet alleen heel anders dan normaal, het was ook best zwaar. De leerkracht en docenten niet kunnen zien, niet kunnen spelen met vrienden en zelfs niet op familiebezoek. Maar gelukkig kan en mag het weer! Arm in arm met klasgenootjes naar een voorstelling; met de hele klas meedoen aan een TikTok dance challenge of met vrienden een toffe stadswandeling maken langs de mooiste kunstwerken en gebouwen in de stad! 

Musea, theaters, bioscopen, ateliers, podia, de Rotterdamse iconen en noem het maar op. Iedereen staat klaar om jullie en de kinderen met open armen te verwelkomen. Zodat jullie samen kunnen genieten van kunst en cultuur en opnieuw op ontdekkingstocht kunnen in onze superdiverse stad. Nu ff niet digitaal, maar gewoon in ’t echie! 

De mogelijkheden zijn eindeloos & het aanbod is enorm

De Rotterdamse culturele sector bruist en het aanbod is enorm. Waar, wanneer en hoe laat je de kinderen en jongeren kennismaken met het culturele leven? En hoe zorg je dat het niet blijft bij dat eenmalige uitstapje aan een museum of theatervoorstelling, zodat kunst- en cultuur echt een betekenisvolle rol kunnen spelen in het leven van de jeugd?

Het is onze missie om ons actief in te zetten voor cultuuronderwijs op alle Rotterdamse scholen. Dit doen onze KCR consulenten door scholen en culturele partijen met elkaar te verbinden en ze te begeleiden naar passend en relevant cultuuronderwijs. Zo kunnen kunst en cultuur écht een waardevolle rol gaan spelen in het leven van Rotterdamse kinderen en jongeren.

 

KCR Verbindt 

Benieuwd hoe je cultuuronderwijs op jouw school kan inrichten? Of gewoon behoefte aan een verkennend gesprek? Voor het primair onderwijs, neem contact met ons op met Femke van der Wiel. Voor het voortgezet onderwijs en het mbo kun je contact opnemen met Clara Linders. 

 

Blijf op de hoogte  

De komende tijd kun je verspreid over de stad of op social media verschillende disciplines tegenkomen die KCR verbindt. Heb jij ze al ontdekt? Rotterdam danst, zingt, filmt, beleeft, acteert, verft, leest en nog veel meer. De verbinding viel even weg maar cultureel Rotterdam pakt de draad graag weer op. 

 

Volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn en meld je via de button aan voor de KCR mailings zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over kunst, cultuur & onderwijs in Rotterdam. 

 

#KCRVerbindt #KunstVerbindt #CultuurVerbindt #RotterdamDanst #RotterdamZingt #RotterdamFilmt #RotterdamBeleeft #RotterdamActeert #RotterdamVerft #RotterdamLeest