WIRED + KunstKabel Expertmeeting

08 mei 2019 | MONO, Zomerhofstraat 74, Rotterdam

Van binnen naar buiten de school

Stimuleer jij enthousiaste leerlingen om zich ook na school te ontwikkelen in de kunsten? Hoe doe je dat? En wat moet je anders doen als kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheid is in de omgeving van een kind of jongere? Hoe doen je collega’s dat in Rotterdam?

De verbinding tussen cultuureducatie binnen en buiten de school staat centraal tijdens de expertmeeting op 8 mei 2019.

Zie jij op je school kinderen die opbloeien tijdens een kunstproject, dan kun jij hen als leraar stimuleren daar meer mee te doen. Docenten van Calvijn Juliana vertellen hoe zij dat aanpakken met hun leerlingen. Om hen op het spoor te zetten van wat er in de buurt te doen is, werd WIRED (een energieke festivaldag) voor Calvijn Juliana niet op school, maar in Theater Zuidplein georganiseerd. Calvijn Juliana probeert de drempel tussen school, omgeving en ouders laag te houden. Ouders zijn sterk betrokken, leerlingen hebben geen (t)huiswerk en er zijn allerlei cultuurprojecten na schooltijd (zoals bijvoorbeeld Challenge010) om talenten een kans te geven. Daarnaast geeft het Jeugdfonds Cultuur een korte presentatie over de mogelijkheden om kunstlessen in de vrije tijd te volgen, ook als daar thuis te weinig geld voor is.

Aansluitend op deze expertmeeting vindt de prijsuitreiking van KunstKabel plaats. De vijf winnaars ontvangen maximaal €20.000 euro voor hun cultuuronderwijsproject, waarmee ze komend schooljaar verder willen gaan dan alleen een eerste kennismaking. Inschrijven en je plan indienen (max. 2 a4’tjes) kan overigens nog tot en met 1 mei!

Zo’n feestje kan natuurlijk niet zonder muzikale omlijsting en een drankje!

We zien je graag op 8 mei 2019!

Wat: WIRED expertmeeting/ KunstKabel prijsuitreiking
Wanneer: 8 mei 2019