WIRED 2019: Penta College

18 april 2019 | Penta College in Hoogvliet

WIRED is een aanjager, inspirator en energieke promotor van kunst en cultuur op Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs. Op 18 april zijn we met WIRED te gast bij het Penta College in Hoogvliet, waar 100 eerstejaarsleerlingen meedoen aan een wervelend muzikaal programma. 

 

Klik hier voor meer informatie over WIRED!

 

 

 

Centrale vraag: Hoe kunnen onze leerlingen kennismaken met de diversiteit van muziek en ontdekken waar hun interesse en talenten liggen?

 

Op 18 april is WIRED te gast bij het PENTA College in Hoogvliet, waar 100 eerstejaarsleerlingen zullen deelnemen aan een wervelend muzikaal programma. Ze worden geïnspireerd door een optreden van The Boogie Brothers, winnaars van de Hoogvlietse talentenjacht 'Future Talents'.  Deze vier jonge MC's, rappers, dj's en producers komen uit verschillende culturen, maar delen één visie op de hedendaagse hiphopcultuur. 

 

Daarna mogen de leerlingen zelf aan de slag in ateliers en studio's. Hier komen o.a. beatboxen, bucketdrummen, Braziliaanse percussie, brassband, beat creation en zang aan bod. We sluiten de dag af met een feestje in de aula, waar de leerlingen nogmaals de kans krijgen om het podium te pakken.