WIRED 2019: Olympia College

11 april 2019 | Olympia College

WIRED is een aanjager, inspirator en energieke promotor van kunst en cultuur op Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs. Op 11 april organiseren we een WIRED Festival op het Olympia College in IJsselmonde. 

 

Klik hier voor meer informatie over WIRED!

 

 

p 11 april is WIRED Festival te gast op het Olympia College in IJsselmonde, waar 390 leerlingen van ISK, Praktijkschool en VMBO zullen deelnemen aan een wervelend programma. Ze gaan aan de slag met dans, theater, fotografie, visagie en meer en vormen zelf hun eigen festival op school. Met de ISK zetten we ook hun eigen project 'Ik Ook' opnieuw in de schijnwerpers. 

 

Na een bomvol ochtendprogramma komt alle voorbereiding tot uiting in het WIRED Festival, op zes locaties in de school. Met o.a. een dansvloer in de aula met performance van professionele dansers die daarna een 'open vloer' begeleiden, een catwalk vanuit de hal naar de gymzaal waar 'Generatie Olympia' zichzelf laat zien, een Verteltheater met eigengemaakte voorstellingen en ONSTAGE in de kantine, waar zang- en rapskills getoond worden. 

De host van deze dag is actrice en Jeugdfonds Cultuur-ambassadeur Imanuelle Grives. Deze geboren Rotterdamse heeft veel waardering voor projecten zoals WIRED:

 

 Zonder laagdrempelige talentontwikkelingstrajecten zou ik nooit gekomen zijn waar ik nu ben als professionele actrice. Ik gun het elke jongere om te ontdekken wat voor kwaliteiten er in hem/haar schuilen en hoe creatief je kunt zijn.”