WIRED 2019: Calvijn Juliana

05 april 2019 | Theater Zuidplein

WIRED is een aanjager, inspirator en energieke promotor van kunst en cultuur op Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs. Op 5 april zijn we met WIRED te gast in Theater Zuidplein. De school die centraal staat is Calvijn Juliana.

Klik hier voor meer informatie over WIRED!

Centrale vraag: Hoe kunnen we drama inzetten om de sociale vaardigheden van de leerlingen versterken of vergroten en hierbij gebruik maken van hun culturele omgeving?

Op 5 april nemen de derdejaars van Calvijn Juliana voor één dag Theater Zuidplein over, door in alle zalen en ruimtes hun eigen verhalen te vertellen. Ze gaan daar aan de slag met dans, theater, spoken word, vlogs en meer. De dag start met een inspirerende, energieke sessie in de Kleine Zaal van Theater Zuidplein. Daar ontmoeten ze de host van de dag: danser en ondernemer Lorenzo Elstak, ambassadeur van Jeugdfonds Cultuur Rotterdam. Hier staat ook de dansperformance Brazhers op het programma ('brothers' op z'n Frans uitgesproken), waarin de vriendschap van de jonge dansers Giorgio Costa en Pom Arnold centraal staat.

In de ateliers en studio's van WIRED laten theater- en videomakers de leerlingen kennismaken met verschillende manieren om jezelf te presenteren: performance, vloggen, spoken word en meer. Aan het einde van de dag komen alle groepen samen om in een talkshow te reflecteren over wat ze hebben meegemaakt.