Werkconferentie: de verankering van cultuureducatie in het Rotterdamse onderwijs

02 november 2017 | STC Gebouw, Wilhelminakade 701, Rotterdam

In deze werkconferentie gaan we op zoek naar een stevige aansluiting van cultuureducatie bij het onderwijs, zó dat cultuur duurzaam kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle kinderen en jongeren in de stad. Wij willen door middel van de keynote, het Why, gevolgd door verschillende werkgroepen over How en What, tot verdere aanbevelingen komen die we meegeven aan de huidige en toekomstige beslissers op gebied van onderwijs én cultuur.

Hoe kan het Rotterdamse onderwijs meer inclusief zijn en gelijke kansen bieden aan alle Rotterdamse kinderen? Moet het zich sterker richten op persoonsvorming en sociaal vermogen van alle Rotterdamse leerlingen? Kan de intrinsieke spiegelfunctie van kunst en cultuur daarin niet een grotere rol spelen? Is een daarop gerichte samenhang in het Rotterdams cultuuronderwijs wenselijk? En daarop gebaseerde leerlijnen die goed aansluiten bij de doorgaande ontwikkeling van kinderen en jongeren. Welke stappen moeten we morgen nemen om over een paar jaar het gewenste resultaat te hebben? En wat is dat gewenste resultaat dan precies. Wat vraagt dat van de onderwijssector, de culturele sector en de overheid?

Als vervolg op de Gelijke Kansen Alliantie-conferentie afgelopen maart in de Stadschouwburg, organiseren we op donderdag 2 november een werkconferentie over de relatie van inclusiviteit en cultuuronderwijs voor partners uit Rotterdam die aan verdere verankering van cultuur in het onderwijs willen werken.

Wanneer:  2 november 2017, 14:00-17:00
Waar: Wilhelminakade 701, Rotterdam
Kosten: gratis

Inschrijving is op uitnodiging. Erbij zijn? Mail Anna van der Goot.

Programma:

• Keynote door prof. Barend van Heusden (RUG) over het belang van cultuuronderwijs in relatie tot de ontwikkeling van kinderen en jongeren

• Werkgroepen gericht op diverse vraagstukken

• Debat o.l.v. George Lawson en Ruben Maes

• Afsluiting door Laura van Dolron

Deze conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door: