Uitreiking Rotterdamse Stimuleringsprijs DBKV

08 juli 2016 | Willem de Kooning Academie

Vrijdag 8 juli vond de jurering en uitslag van de Rotterdamse Stimuleringsprijs plaats op de Willem de Kooning Academie.

 

De Rotterdamse Stimuleringsprijs biedt elke alumnus van de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving (WdKA) die woont of werkt Rotterdam een platform aan om zijn of haar idee in de praktijk te brengen. De prijs – een cheque t.w.v. € 2.016 – kun je gebruiken om jouw project ook echt te realiseren.

'Wat je ziet ben je zelf': winnaar 2016
De winnaars van de Stimuleringsprijs DBKV 2016 zijn Sybiel Smits en Veronique Kaijser met hun project ‘Wat je ziet ben je zelf’. Bekijk het juryrapport hier.


KNSTMPPN: winnaar 2015

De winnaar van vorig jaar is KNSTMPPN. KNSTMPPN is een kunstkaartspel waarin de spelers uitgedaagd worden om kennis te vergaren over en associaties te maken tussen actuele beeldende kunst. En dat kan met de hele klas, in het team of zelfs gewoon thuis. 

Deze prijs is het initiatief van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (WdKA). Met deze prijs willen beide organisaties de positie van Docenten Beeldende Kunst en Vormgeving bevorderen en versterken. De prijs is bedoeld om mogelijkheden te creëren waar normale structuren weinig mogelijkheden bieden. De prijs valt in het kader van de regeling Rotterdam, dé Stad van Cultuuronderwijs, van het KCR.

Bij administratieve- of technische vragen kun je mailen naar Anton Oosterom: a.oosterom@hr.nl.