Take-off Rotterdams CKV

27 maart 2017 | Witte de With Center for Contemporary Art

Rotterdams CKV, één vaksectie voor Rotterdam

Rotterdam presenteerde op 27 maart als eerste in Nederland een stedelijk CKV: het Rotterdams CKV. Het is een samenwerkingsverband van Rotterdamse scholen, culturele instellingen en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Samen bouwen ze aan een eigen Rotterdams CKV. Bekijk de video voor meer informatie. Vanaf nu kunnen scholen zich inschrijven voor het Rotterdamse CKV-model. In juni wordt er een bijeenkomst georganiseerd over het Rotterdamse CKV 2017-2018. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Wie wij zijn

Wij zijn een samenwerkingsverband van Rotterdamse scholen, culturele instellingen en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. En wij werken lokaal en bottom-up aan een eigen Rotterdams CKV. We willen ckv uit de schoolbanken halen en laten samenvloeien met het rijke, gevarieerde Rotterdamse culturele aanbod. Zo leren leerlingen nieuwe Rotterdamse bruggen te slaan. We willen leerlingen de cultuur van Rotterdam laten ervaren, er onderdeel van laten zijn en laten zien dat zij die zelf kunnen vormgeven. Rotterdams CKV wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het programma Rotterdam dé Stad van Cultuuronderwijs (RSCO), Fonds 21 en CityLab010.

Meer informatie over Rotterdams CKV? Of wil je je aanmelden? Klik dan hiernaast op de banner.

Professionele leergemeenschap
Als netwerk en leergemeenschap van professionals komen we regelmatig bij elkaar. Rotterdam is de eerste stad waar docenten en educatoren op eigen houtje, samen, hun professionalisering versterken. Ook buigen we ons over de vraag: hoe de positie van ckv te versterken? Binnen scholen maar vooral ook daarbuiten. Zodat schoolbesturen, bedrijven en overheid nog meer gaan investeren in ckv.

In de Praktijk: Proeftuinen
We houden van handen uit de mouwen: in het schooljaar 2016/2017 zijn er vanuit Rotterdams CKV al acht proeftuinen gerealiseerd. Één school en twee culturele instellingen verdiepten zich samen in de onderzoeksvragen van leerlingen. Dit leidde tot intensieve en ambitieuze co-creatie projecten. Tijdens de take-off deelden we de opbrengsten, uitkomsten en geleerde lessen. Daarnaast presenteerden we onze ambitie voor ckv co-creatie trajecten in 2017-2018.