Studiedag examenprogramma CKV havo/vwo

22 november 2016 | Willem de Kooning Academie

Vanaf september 2017 veranderen de exameneisen van Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) voor havo/vwo. Wat zijn nu de feiten op een rijtje voor het nieuwe CKV? Hoe laat je leerlingen onderzoeken binnen CKV? Hoe zorg je dat CKV gaat leven? Hoe pak je die toetsing met cijfers aan? Waar zit de ruimte voor de school in dit nieuwe CKV? Hoe kun je leerlingen meer vanuit hun eigen ervaring kunstuitingen verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden? Tijdens deze studiedag onderzoek je de mogelijkheden van het nieuwe ckv.

Klik hier voor een terugblik op de studiedag.

De studiedag wordt georganiseerd door Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Codarts en het samenwerkingsverband Rotterdams CKV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sharaifa Taus.

Voor wie?
Voor docenten ckv havo/vwo en andere geïnteresseerden.

Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61, lokaal 2320 en 2316

Hoe laat?

Programma:

9.00   -    Inloop met koffie en thee

9.20   -    Welkom door Els Hoogstraat (ArteZ)

9.30   -    Veranderingen en de mogelijkheden van toetsing van eindexamenprogramma ckv Diederik Schönau (voormalig lid vernieuwingscommissie ckv en voormalig senior consultant Cito)

10.40  -    Workshop – CKV van een ‘moetje’ naar dichtbij de leerling - onderzoek vaardigheden Ellen Oosterwijk (Willem de Kooning Academie)

12.00  -    Inspiratie over dimensies van domein B door Rotterdams ckv

12.40  -    Lunch

13.30  -    Workshop – Onderzoek vaardigheden en het voorkomen van een stapel verslagjes Paul Pos (Willem de Kooning Academie en Codarts)

14.40  -    Afsluiting door Els Hoogstraat (ArteZ)

15.00  -    Borrel

Klik hier voor de foto's van de bijeenkomst.