Start programma Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs

06 februari 2014 | BIRD

Op 6 februari 2014 is het nieuwe programma 'Rotterdam, dé stad van cultuuronderwijs' officieel van start gegaan tijdens een speciale bijeenkomst van de KCR Summerschool bij jazzpodium Bird.Meer beelden van de middag? Bekijk hier een rapportage van fotograaf Dimitri Hakke.

“Wij zijn Rotterdammers. Nuchter, resultaatgericht. Wij stropen het liefst de mouwen op. Ook als het gaat om cultuuronderwijs in de stad. Zo hebben we op dit vlak al heel wat tot stand gebracht. Cultuuronderwijs maakt de atmosfeer op veel Rotterdamse scholen prettiger, levendiger. Kinderen kunnen zich uiten. Talenten worden herkend en ontwikkeld.

Daar doen we het liefst niet druk over, maar toch is het bijzonder. Wat we al bereikt hebben willen we uitbreiden, beter verbinden, afstemmen. En aan iedereen laten zien. Daarbij zijn we open voor verbetering.

Die verbetering willen we bereiken door elkaar op te zoeken en resultaten te boeken. Op de Rotterdamse manier, dus met weinig woorden en veel daden. Wat de woorden en welke die daden zijn? Dat is te lezen in het programmaplan: Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs, een programma van het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam."