Rotterdams CKV: Het lab in

21 mei 2019 | MONO, Vijverhofstraat 15

Doe mee met de ontwerpuitdagingen voor cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs

Goed cultuuronderwijs in het Rotterdams voortgezet onderwijs. Daar staan we voor binnen Rotterdams CKV. Hét netwerk in de stad gericht op ontmoeten, uitwisselen, kennisdelen en inspireren. Tussen scholen én culturele instellingen.

Komend schooljaar wordt er samengewerkt vanuit diverse ontwerpuitdagingen. Welke actuele vraagstukken uit de Rotterdamse onderwijspraktijk kunnen hierbij centraal staan? Samen bedenken we waar we komend schooljaar mee aan het werk gaan. We ontwerpen de basis voor komende proeftuinen en andere samenwerkingen. Ben je geïnteresseerd ook zo'n project te starten? Ben jij betrokken bij cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs? Kom dan ook op 21 mei.

Waarover gaat het?
Is het een goed idee om Rotterdamse culturele excursies voor docententeams vo te ontwerpen? Hoe kunnen lokale of kleine makers en scholen elkaar meer vinden? Bouw jij mee aan een project om leerlingen uit Rotterdam Oost te laten samenwerken met leerlingen uit Rotterdam Zuid? Vind jij dat er echt veel meer samenwerking moet komen tussen LOB en cultuuronderwijs in scholen?

Centraal staat met welke uitdagingen het netwerk aan de slag moet zodat jij er de vruchten van plukt. Met input uit deze sessie, gaan we concreet aan de slag met proeftuinen, projecten en producten voor het Rotterdamse voortgezet onderwijs in schooljaar 2019-2020. De ontwerpuitdagingen ontwikkelen we met de design-thinking-methode. Zorg dat je erbij bent!

(Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je alleen wilt meeluisteren...)

Datum:
Dinsdag 21 mei 2019
Tijd:
15.15 inloop, 17.30 borrel
Locatie:
MONO, Vijverhofstraat 15
Aanmelden:
Stuur een mailtje naar Sharaifa Taus via s.taus@kc-r.nl

Over Rotterdams CKV
Het Rotterdams CKV is een netwerk van ruim 80 Rotterdamse docenten en educatiemedewerkers van culturele instellingen die samen werken aan goed cultuuronderwijs voor het voortgezet onderwijs. Binnen dat netwerk ondersteunen we experimentele samenwerkingen tussen scholen en instellingen in de vorm van proeftuinen. Nieuw voor het komende jaar: de ontwerpuitdaging. KCR initieert, faciliteert en ondersteunt het netwerk en de proeftuinen.