Openbare lezing Stijn Sieckelinck

17 november 2018 | Willem de Kooning Academie, Blaak 10 Rotterdam

 

Re-radicaliseren door social design

 

Het boek 'Re-radicaliseren, ronselen voor een betere wereld' (2017) breekt onze kijk op radicalisering open. Dr. Stijn Sieckelinck pleit ervoor genuanceerd vanuit de pedagogiek te kijken naar de verleidingskracht van radicalisering. Zijn onderzoeksproject genaamd ‘Buro Zend-Uit’ heeft als doel om jongeren baas te helpen maken over hun eigen talentenjacht en de afhankelijkheid van de bestaande participatiestructuren kleiner te maken. De samen ontworpen eigentijdse rite de passage helpt om veerkrachtige identiteiten te ontwikkelen die kunnen beschermen tegen radicalisering en/of democratische agency bevorderen.

 

Wanneer: 17 november, 13.30 - 15.00
Waar: 
Willem de Kooning Academie, Blaak 10 Rotterdam

 

Stijn Sieckelinck


Stijn Sieckelinck is pedagoog en onder meer als onderzoeker verbonden aan het ‘Institute for Social Resilience’ (VU Amsterdam). Sieckelinck ontwierp de succesvolle training ‘Omgaan met (extreme) Idealen’ en adviseert overheden in binnen- en buitenland. Hij is tevens bestuurslid van de Quality Board van het ‘EU-Radicalisation Awareness Network’ (RAN).

 

Make!Dreams

 

Deze lezing is onderdeel van Make!Dreams. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’ georganiseert door KCR samen met de Willem de Kooning Academie. Speciaal voor Make!Dreams zal Sieckelinck vertellen over het jeugdonderzoek dat hij uitvoert met jongeren, jongerenwerkers, social designers en technische ontwerpers. Klik hier voor het volledige programma van Make!Dreams.

Je bent van harte welkom om aan te schuiven bij deze openbare lezing. Aanmelding is verplicht.

Schrijf je in!


Meer informatie? Neem contact op met Sharaifa Taus.


Deze lezing wordt georganiseerd door: