Openbare lezing Ad Verbrugge

10 maart 2018 | Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61, Education Station

 

Voor wie: docenten voortgezet onderwijs, leerkrachten primair onderwijs, beleidsmedewerkers, directeuren onderwijs en culturele instellingen en educatoren culturele instellingen

 

Willem de Kooning Academie en Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseren een tweedaags professionaliseringsprogramma over kunst, technologie en onderwijs. Als onderdeel van deze tweedaagse geeft filosoof, schrijver en publicist Ad Verbrugge een openbare lezing voor breed publiek. Vanuit zijn perspectief behandelt hij de vraag ‘Wat doet digitalisering met ons onderwijs en de manier waarop we leren?’.

 

Het onderwijs ondergaat sinds de jaren negentig een verandering die als ontwrichtend kan worden gezien; bijvoorbeeld door de digitalisering van de leeromgeving. De iPad, laptop en smartphone behoren tot de standaarduitrusting van de meeste klaslokalen. Wat is de zin en onzin van computergebruik in het onderwijs?

 

Ad Verbrugge

Ad Verbrugge is filosoof, schrijver, publicist en presentator-commentator voor radio en televisie. Verbrugge neemt in Nederland een onafhankelijke en zelfstandige wijsgerige positie in waarbij hij nadrukkelijk en kritisch reflecteert over de tijdgeest. Tevens is hij oprichter en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland die zich richt op de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Sinds november 2017 heeft hij samen met Gabriel van den Brink de Filosofische School Nederland opgericht. Deze stelt zich ten doel het bevorderen van wijsheid in bestuur en cultuur.

 

Wanneer?

10 maart - 13.30-14.30 uur

Je bent van harte welkom om aan te schuiven. Aanmelding is niet verplicht. Neem voor meer informatie contact op met Sharaifa Taus.

Wie: KCR, Willem de Kooning Academie

De lezing is onderdeel van de VO Nascholing Kunst, Technologie en Onderwijs: Make! iMpakt. Klik hier voor meer informatie over dit tweedaags professionaliseringsprogramma.

 

   

 

De VO nascholing Make! iMpakt is onderdeel van:

Bekijk hier het volledige programma.