Najaarsbijeenkomst Laat kunst landen!

28 oktober 2020 - 29 oktober 2020 | Witte de With

Wat doet kunst juist nu voor jongeren in Rotterdam? Kan kunst corona-onvrede een plek geven? Geeft kunst vorm aan het persoonlijke gesprek in een digitale leeromgeving? Hoe kunnen we elkaar nu ont-moeten met kunst? We gaan (hernieuwd) contact maken met collega’s cultuuronderwijs VO tijdens deze studiedag van en voor leernetwerk Rotterdams CKV. Verwacht theater, kunst, online/offline inspiratie, good practices, onverwachte verbindingen, activisme, persoonlijke gesprekken, en vooral een ervaring; uit je corona bubbel en in de kunst.

 

Op 28 oktober spreekt Jenny More tijdens de online keynote over haar werk als kunstenaar, muzikant en educator. Jenny Moore is een Canadese kunstenaar en muzikant werkzaam in London (eventueel ook los te volgen van de studiedag). Moore speelt in de dance-punk band Charismatic Megafauna en leid een feministisch koor genaamd F*Choir. Moore werkt samen met een groep kunstenaars als Bedfellows, waarbij ze workshops, performances en gesprekken leidt over instemming, verlangen en seks.

 

Op 29 oktober zet je Laat Kunst Landen voort met een live bijeenkomst op en rondom Witte de With. Hier ga je uiteen in groepjes waarbij er genoeg ruimte is om afstand te houden. Je onderzoekt bovenstaande thema's aan de hand van verschillende kunstvormen. 

 

INSCHRIJVEN

 

Wanneer
28 oktober 19.00 -20.00; online event speaker Jenny More
29 oktober 16.00-21.00; studiedag (let op: vanwege corona zijn er beperkte plekken beschikbaaar. vol=vol) 

 

Locatie
In en rondom Witte de withstraat, Rotterdam (nadere informatie volgt bij aanmelding)

 

Kosten
Gratis (incl. koffie en thee)
Optioneel diner: 15 euro, op inschrijving 

 

Deze studiedag wordt georganiseerd door Rotterdams CKV in samenwerking met: SKVR, Emmauscollege, TENT, FKAWDW en KCR.

 

Het leernetwerk Rotterdams CKV is een samenwerkingsverband van Rotterdamse scholen, culturele instellingen en KCR. In Rotterdam werken binnen het voortgezet onderwijs honderden cultuureducatiespecialisten: bij culturele instellingen als educator, bij scholen als ckv-docent, of voor zichzelf. Dat zijn een heleboel mensen die zich met kunde en enthousiasme inzetten om cultuureducatie naar een hoger plan te tillen. Een professionele leergemeenschap dat zich gezamenlijk inzet en instituut-overstijgend is. Rotterdams CKV werkt dwars door die muren heen en maakt van al deze specialisten één vaksectie.