Najaarsbijeenkomst Laat kunst landen!

28 oktober 2020 - 29 oktober 2020 | online

Let op: Laat Kunst Landen vindt nu volledig online plaats

 

Wat doet kunst juist nu voor jongeren in Rotterdam? Kan kunst corona-onvrede een plek geven? Geeft kunst vorm aan het persoonlijke gesprek in een digitale leeromgeving? Hoe kunnen we elkaar nu ontmoeten met kunst? We gaan (hernieuwd) contact maken met kunst & cultuur collega’s uit het voortgezet onderwijs tijdens deze studiedag door leernetwerk Rotterdams CKV. Verwacht theater, kunst, online/offline inspiratie, good practices, onverwachte verbindingen, activisme, persoonlijke gesprekken, en vooral een ervaring; uit je corona bubbel en in de kunst.

 

Op 28 oktober spreekt Jenny Moore tijdens de online keynote over haar werk als kunstenaar, muzikant en educator (eventueel ook los te volgen van de studiedag). De Canadese kunstenaar en muzikant is werkzaam in London. Moore speelt in de dance-punk band Charismatic Megafauna en leid een feministisch koor genaamd F*Choir. Ze werkt samen met een groep kunstenaars als Bedfellows, waarbij ze workshops, performances en gesprekken leidt over instemming, verlangen en seks.

 

Op 29 oktober zet je Laat Kunst Landen voort met een digitale bijeenkomst en workshops in breakout rooms. Je onderzoekt bovenstaande thema's in één van drie workshops. Onderzoek nieuwe verbindingsvormen, de taal van de stad of de digitale omgeving van leerlingen. 

INSCHRIJVEN

Programma

Woensdag 28 oktober 19.00-20.00 keynote Jenny Moore (engelstalig) 
De link naar de online keynote ontvang je na inschrijving. 

 

Donderdag 29 oktober  16.00 – 18.30 workshops*

 

16.00

welkom en uitleg programma

16.00

 

 

 

start digitale workshops (je kiest 1 van de 3)

Breakout Room 1. Jenny Moore 

Breakout Room 2. Chantal van Heeswijk

Breakout Room 3. Het Nieuwe Instituut

17.30

Afsluiting & Borrel met borrel.app

18.30

einde

*Haal 27 & 28 okt 13.30-18.00 een borrelpakket + materialen voor workshop aan de balie bij Tent + fka-Witte De With (Witte de Withstraat 50, Rotterdam)

 

Kosten
Gratis

 

Workshops

 

Workshop 1 (engelstalig)

 

"She Said: You are brave” Noisy workshop with artist, musician and educator Jenny Moore
In deze workshop begeleid door kunstenaar, muzikant en educator Jenny Moore, gaan we op zoek naar nieuwe verbindingsvormen die aan taal voorbij gaan. Moore maakt live performances waarbij ze sculptuur, tekst en haar lichaam inzet als materiaal. Hierbij zoekt Moore naar vormen waarbij ritme en beats het lichaam binnendringen en dit verandert. Tijdens deze workshop vormen de tentoonstellingen van Formaly Known As Witte de With het uitgangspunt.


Workshop 2

 

Niets -n is iets met Chantal van Heeswijk
Tijdens deze workshop wandel je regelrecht het creatieve brein van kunstenaar, docent, theatermaker en ideeënfabriek Chantal van Heeswijk binnen. Chantal beschikt over de bijzondere gave dat ze mensen iets kan laten doen, nog voordat ze doorhebben dat ze al begonnen waren. Samen bezoek je de tentoonstelling: “Wat ik je nog wilde zeggen” in TENT waarin de sociale impact van taal en taal van de stad centraal staat. Doormiddel van doordachte opdrachten maakt Chantal de kunst invoelbaar en reikt ze tools aan die creatief denken stimuleren, die je later ook weer in je eigen lespraktijk in kunt zetten.


Workshop 3 

 

School Scroll met Het Nieuwe Instituut
School Scroll is een digitale les van Het Nieuwe Instituut waarin twee omleiders naar de school komen, via het digibord live in de klas. Samen met de leerlingen onderzoeken ze een ontwerpthema aan de hand van hun favoriete bronnen en beelden op internet. Tijdens deze workshop kun je meemaken hoe dat werkt in een op maat gemaakte editie voor ‘Laat kunst landen’.

Schrijf je in en geef je voorkeur aan voor één van de drie workshops. 

 

 

 

Deze studiedag wordt georganiseerd door Rotterdams CKV in samenwerking met: SKVR, Emmauscollege, TENT,  Formaly Known As Witte de With Center for Contemporary Art en KCR.

 

Het leernetwerk Rotterdams CKV is een samenwerkingsverband van Rotterdamse scholen, culturele instellingen en KCR. In Rotterdam werken binnen het voortgezet onderwijs honderden cultuureducatiespecialisten: bij culturele instellingen als educator, bij scholen als ckv-docent, of voor zichzelf. Dat zijn een heleboel mensen die zich met kunde en enthousiasme inzetten om cultuureducatie naar een hoger plan te tillen. Een professionele leergemeenschap dat zich gezamenlijk inzet en instituut-overstijgend is. Rotterdams CKV werkt dwars door die muren heen en maakt van al deze specialisten één vaksectie.

 

Meer informatie