Nacht van het Onderwijs

05 oktober 2018 | KINO, Gouvernestraat 129-133, 3014 PM Rotterdam

Het Onderwijs Festival Rotterdam is een week vol interessante en inspirerende activiteiten voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam. De afsluiting van het festival, Nacht van het Onderwijs, vindt dit jaar plaats in KINO en gaat door tot in de late uurtjes.

 

Foto: Dimitri Hakke


Bekijk hier het programma

 

Cultuuronderwijs: Voor al uw Gelijke Kansen en Persoonsvorming! #Hoedan?

 

Het zijn twee van de heetste hangijzers binnen cultuuronderwijs, en ook dit schooljaar gaan ze weer veelvuldig voorbijkomen: gelijke kansen en persoonsvorming, hoe draagt cultuuronderwijs daaraan bij? Michelle van Dijk en Inge Spaander bogen zich hier als correspondent over tijdens de jaarlijkse Maand van Cultuuronderwijs (maart 2018). Zij delen hun bevindingen uit het veld. En samen met het publiek gaan ze op zoek naar het antwoord op de vraag: #hoedan?

 

We beginnen bij de basis: wanneer kun je zeggen dat kinderen gelijke kansen hebben? En wanneer ben je eigenlijk goed ‘persoonsgevormd’? Iedereen is uitgenodigd om vanaf dit startpunt mee te denken. Het programma wordt verzorgd door het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam.

 

Over Michelle van Dijk en Inge Spaander:

Michelle van Dijk studeerde Nederlands in Leiden en werkte als tekstschrijver voordat ze naar het onderwijs overstapte. Ze is nu teamleider (vwo bovenbouw) op het Libanon Lyceum en leraar Nederlands. Daarnaast is ze schrijver van korte verhalen, blogs en opiniestukken op haar eigen website en in diverse kranten en (online) tijdschriften. Haar debuutroman Darko's lessen verscheen in 2017.

 
Inge Spaander is docent Media, Maatschappijleer en ondernemerschap en is daar naast begeleider bij Acato, een plek voor thuiszitters en jongeren met autisme. Ook werkt ze als museumdocent bij het Belasting & Douane Museum, is ze lid van Meetup010 en schijft ze over onderwijs.