Meetup interne cultuurcoördinatoren primair onderwijs

08 november 2017 | Atelier Hillegon Brunt

Ben jij hét aanspreekpunt voor cultuureducatie op jouw basisschool of wil je dat worden? Of vind je het gewoon belangrijk dat er op jouw school aandacht is voor kunst en cultuur? Kom dan naar de meetups voor inspiratie, netwerk en kennis!

Het creatieve proces in je lessen en projecten verwerken? Hoe doe je dat? Deze meetup zetten we die vraag centraal en ervaren we zelf een creatief proces in het atelier van beeldend kunstenaar Hillegon Brunt. Want: een goed begin is het hele werk.

KCR bouwt aan een netwerk van interne cultuurcoördinatoren in Rotterdam met als doel een stevig fundament voor de icc-ers binnen en buiten de school. Elk schooljaar zijn er minimaal twee middagen om elkaar te ontmoeten, informeren, inspireren en ondersteunen. En 8 november is de volgende.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we naar het atelier van Hillegon Brunt, die met ons een kort creatief proces doorloopt. Daarna kijken we vooral naar hoe een creatief proces te starten, naar oriënteren en onderzoeken als essentiële momenten in het maakproces. Want een goed begin is het hele werk. Vragen die we centraal zetten deze dag, zijn:

• hoe weet je of je het creatief proces in projecten en lessen verwerkt hebt?
  • hoe verleid je je collega’s hier ruim aandacht aan te besteden in de kunstactiviteiten die zij met hun leerlingen ondernemen?

Wanneer: woensdag 8 november 2017
Tijd: 14:00-16:30
Locatie: Atelier Hillegon Brunt, Insulindestraat 279A, 3038 JT Rotterdam
Prijs: kosteloos
Doelgroep: leerkrachten en cultuurcoördinatoren uit het primair onderwijs. Ook mensen die actief zijn of willen worden als cultuurcoördinator zijn van harte welkom.

Wil je meedenken?
Wil Walvis zoekt mensen die de bijeenkomsten mede vorm willen geven. Neem contact op met Wil voor een informeel gesprek.