Make!

17 maart 2017 - 18 maart 2017 | Willem de Kooning Academie

Meld je aan voor een tweedaags professionaliseringsprogramma over makersonderwijs en kunsteducatie.

Op vrijdag 17 en 18 maart organiseren Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam een tweedaagse over makersonderwijs. Een professionaliseringsprogramma over het maken van kunst- en technieklessen. Je ontwikkelt binnen deze bijeenkomsten een visie op het hoe, wat en waarom van het maken binnen kunst- en technieklessen in het voortgezet onderwijs.

Hoe leid je leerlingen op tot kritische makers? Jij en je collega´s gaan samen makersprojecten voor jouw onderwijspraktijk ontwikkelen. Je gaat zelf aan de slag om kennis te maken met nieuwe technologieën in twee workshoprondes binnen de werkplaatsen van de kunstacademie. Je verrijkt je kennis tijdens lezingen over het belang van maken en makersonderwijs binnen de kunstvakken en technieklessen. Twee dagen vol inspiratie en best practices uit het veld, met collega´s, studenten en masterstudenten.

Wanneer:
Dagvullend op 17 en 18 maart

Locatie:
Willem de Kooning Academie

Voor wie:
Docenten voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld docenten techniek, beeldende kunst en vormgeving, handvaardigheid, ict. Vooral voor collegadocenten kunstvakken en techniek die samen een makersproject op hun school willen opzetten, maar ook geschikt voor individuele docenten.

Er is plek voor 30 deelnemers. Kosten voor deze tweedaagse bedragen €80,- inclusief eten en drinken. Het volledige programma volgt. Wil je alvast reserveren? Stuur een mail naar Anton Oosterum.

Deze tweedaagse is onderdeel van de Maand van Cultuuronderwijs.
Meer informatie?