Make!Dreams

16 november 2018 - 17 november 2018 | Willem de Kooning Academie, Blaak 10 Rotterdam

Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee keer Make! in schooljaar 2018-2019. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’. Vol workshops en lezingen: onderwijs voor en door makers. Hoe maak je maken en nieuwe technologie relevant en betekenisvol in het onderwijs?

Programma

Je eigen dromen ontdekken door te doen, met doorzetten, vallen en opstaan. Welke dromen spelen in jouw klas en hoe speel je hier als docent op in? Hoe kan jij met makersonderwijs ‘ik kan het niet’ omdraaien tot ‘kijk eens wat ik in huis heb’? In twee dagen maken we tastbaar wat ‘leren door te maken’ voor jouw leerlingen kan betekenen. Naast lezingen die ingaan op relevante onderwerpen uit het klaslokaal, geven we je handvatten hoe je met je leerlingen aan de slag kan gaan om deze onderwerpen bespreekbaar te maken juist door samen te maken.

Lees hier het hele programma

Met onder anderen:

Stijn Sieckelinck is pedagoog en onder meer onderzoeker verbonden aan het Insitute for Social Resilience (VU Amsterdam). In 2017 verscheen zijn boek ReRadicaliseren, ronselen voor een betere wereld. Jean-Marie Molina is wijsgerig pedagoog en docent. Ze is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, waar ze studenten begeleidt die langer over hun studie doen met haar methode Tough Love.
Iko Doeland is Afdelingsleider van Rotterdams Vakcollege de Hef en promovendus aan de Radboud University. Zijn promotieonderzoek vindt plaats in het vakgebied van de philosophy of education. Hij onderzoekt de rol van het lichaam bij de ontwikkeling van cognitie en praktische skills.

Praktisch

Voor wie:  Make! is ontwikkeld voor docenten voortgezet onderwijs, maar uit onze ervaring blijkt dat de nascholing ook zeer geschikt is voor leraren primair onderwijs en educatoren van culturele instellingen. Voor collega’s die samen een makersproject willen opzetten, maar ook voor individuele docenten of educatoren van culturele instellingen.

Kosten: €300,- inclusief btw, eten en drinken

Er is in totaal plek voor 40 deelnemers. Aan het einde van deze studiedag ontvang je een certificaat met hierop informatie om deze activiteit te vermelden in je lerarenregister.

De inschrijving is per 14 november 16:00 gesloten.

Vragen over inschrijven? Neem contact op met Mirjam van Tilburg

Deze nascholing wordt georganiseerd door: