Kick-off themalijn 'Rotterdam viert de stad!'

30 september 2015 |

Op woensdag 30 september werd de themalijn Rotterdam viert de stad! feestelijk afgetrapt door wethouder van cultuur Pex Langenberg. Er doen al ruim 14.000 leerlingen mee!

Rotterdam viert in 2015 en 2016 de stad. Rotterdam Festivals zet als aanjager een stadsbrede culturele manifestatie neer waarin een ode wordt gebracht aan de stad van toen, de stad van nu wordt gevierd en waarin vooruit wordt gekeken naar de stad van de toekomst. Rotterdam viert de stad met de wederopbouw als inspiratiebron. Centraal hierin staat de Rotterdamse identiteit.

Speciaal voor het onderwijs greep het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) de manifestatie aan en vroeg culturele instellingen om projecten te ontwikkelen waarin de identiteit van Rotterdam en die van de Rotterdammer centraal staat. Het resultaat is de themalijn Rotterdam viert de stad!, een speciaal lesaanbod over Rotterdam en Rotterdammerschap voor het Rotterdamse onderwijs. Bekijk de foto's hier.

Ter inspiratie en informatie hebben we een toolkit ingericht. Klik op de links hieronder voor het persbericht, een inspiratietekst over de themalijn en praktische informatie, zoals het KCR-logo.
- Inspiratietekst: Lessen in Rotterdammerschap: Rotterdam viert de stad
- Persbericht
- Logo KCR
- Logo Cultuurtraject
- Video '75 jaar wederopbouw van Rotterdam' van Rotterdam Festivals
- Video 'Rotterdam viert de stad!' van het KCR

Kijk ook op www.rotterdamfestivals.nl voor meer inspiratie en informatie en op www.rotterdamviertdestad.nl voor het hele programma.